Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Liberalii cer interzicerea vânzării de etnobotanice în Alba Iulia

Publicat

Consilierii liberali au iniţiat un proiect de hotărâre, prin care se interzice comercializarea substanţelor etnobotanice, pe raza municipiului Alba Iulia.

“Am depus astăzi (n.r. – vineri), la Primărie, o notă de fundamentare pentru un proiect de hotărâre care interzice comercializarea de plante, substanţe si preparate psihotrope, etnobotanice, comercializate în magazinele din municipiul Alba Iulia. Ştiu că nu suntem primii care încercăm să facem lucrul acesta, dar am avut în vedere amploarea pe care a luat-o consumul acestor plante şi faptul că, la nivel naţional, legislaţia este foarte ambiguă.
Vom cere prin acest proiect de hotărâre interzicerea tuturor substanţelor, nu contează că sunt derivate, că sunt pure, că sunt combinaţii. Totodată, se va ridica autorizaţia de funcţionare a magazinelor cu acest profil din municipiul nostru”, a declarat consilierul local PNL, Gabriel Pleşa.

Acesta crede că nimeni nu va putea evita acest proiect de hotărâre, deoarece este foarte clar şi cuprinde tot ce ar intra în categoria de droguri uşoare. “Cred că este binevenit pentru albaiulieni”, a arătat Pleşa.

Potrivit liberalului, în prezent, la Alba Iulia sunt în jur de cinci magazine care comercializează substanţe etnobotanice şi derivate.

Dacă proiectul iniţiat de liberali va fi votat de consilierii locali, în cazul comercializarii ilegale, comercianţii de etnobotanice vor primi amenzi cuprinse între 5.000 şi 10.000 lei. Totodată, agentul constatator va propune, după caz, confiscarea şi ridicarea produselor, în scopul distrugerii lor şi confiscarea veniturilor ilicite rezultate în urma comercializării lor. Aceste constatări şi amenzi contravenţionale se vor face de către aparatul de specialitate al primarului, Poliţia Comunitară.

“Cu speranţa adoptării rapide a acestui proiect de hotărâre, facem apel la toţi consilierii locali, în vederea limitării cât mai rapide a unor posibile drame în sânul comunităţii noastre”, a precizat consilierul liberal.

Până în prezent, doar municipiul Braşov a mai adoptat o astfel de hotărâre locală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax