Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Propunere legislativă: Ore suplimentare de educație fizică pentru elevi, în şcoli, inclusiv în weekend

Publicat

ore de sport Un parlamentar propune minimum două ore suplimentare de educație fizică, săptămânal, în învățământul preuniversitar. Aceste ore de sport ar fi facultative și ar urma să fie organizate și la sfârșitul săptămânii, de regulă în ziua de sâmbătă. Proiectul prevede ca profesorii de sport să fie plătiți dublu pentru orele susținute sâmbăta.

Inițiatorul propunerii legislative care urmărește modificarea Legii 69/2000 – Legea educației fizice și sportului, deputatul PSD Florin Gheorghe, vrea de asemenea ca orele de sport să fie incluse cu valoare dublă în norma didactică.

În plus, potrivit proiectului, orele de educație fizică din unitățile de învățământ de stat și private se pot organiza în asociere cu federațiile sau cluburile sportive.

Deputatul își motivează propunerea prin necesitatea combaterii obezității. Inițiatorul citează statisticile care arată o creștere substanțială a numărului de cazuri de obezitate infantilă.

Potrivit acestuia, scăderea ponderii activității sportive în educația copiilor duce și la micșorarea bazei de selecție pentru sportul de performanță.

sursa: hotnews.ro, cdep.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax