Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Propunere legislativă: Persoanele cu handicap nu vor mai plăti timbru de mediu pentru mașini, chiar dacă acestea nu sunt modificate special

Publicat

parcare alba mall dizabilitati handicapati Parlamentarii propun modificarea Ordonanței de urgenţă a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, astfel încât, pentru toate maşinile care deservesc persoane cu handicap, să nu se mai ceară plata timbrului de mediu.

Senatorii care au inițiat propunerea legislativă susțin că la data de 16 iulie 2015 a fost modificat art. 26 din Legea 448/2006 privind protecția și promovarea persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în sensul eliminării obligației persoanelor cu handicap grav sau accentuat de a-și aduce modificări speciale autovehiculelor pentru a putea beneficia de scutirea de la plata taxelor asupra autoturismelor, motocicletelor cu ataș și motociclurilor. Potrivit acestora, noul Cod fiscal a abrogat această prevedere.

Inițiatorii propun modificarea art. 3 alin. (1) litera b) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, publicată în Monitorul Oficial nr. 119 din 4 martie 2013, aprobată prin modificări prin Legea nr. 37/2014.

Astfel, de la aplicarea timbrului de mediu vor face excepție „autovehiculele special modificate în scopul conducerii de către persoanele cu handicap, precum şi autovehiculele aflate în proprietatea sau coproprietatea persoanelor cu handicap grav sau accentuat, celor pentru transportul persoanelor cu handicap sau invaliditate, aflate în proprietatea sau coproprietatea reprezentanţilor legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat şi ai minorilor încadraţi în gradul I de invaliditate, pentru un singur autovehicul”.

Iniţiativa va intra în dezbatere publică la Senat, iar până atunci, a fost trimisă pentru aviz Consiliului Legislativ şi Guvernului, pentru formularea unui punct de vedere.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. A.D.

    joi, 18.02.2016 at 13:59

    Maxim o masina per handicapat si daca se vinde se reactiveaza taxa …daca nu vor ajunge unii batranei handicapati sa detina sau sa fi detinut 10 000 de masini:))). Initiativa e superOK dar trebuie urmarita cu grija pentru a profita de ea doar cei care au nevoie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax