Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Propunere legislativă respinsă de senatori. Aceştia nu sunt de acord cu obligativitatea uniformelor școlare în unităţile de învăţământ

Publicat

elevi

Pentru elevii care nu suportau să poarte uniformă școlară, avem o primă veste bună: propunerea privind introducerea obligatorie în şcoli a acestora a fost respinsă de Senat, ca primă Cameră sesizată. Miercuri, senatorii au exprimat 91 de voturi „împotrivă” şi şase voturi „pentru”, în timp ce patru s-au abţinut de la vot.

Proiectul de lege a mai primit avize negative atât de la Guvern, cât și de la comisiile ce l-au avizat sau dezbătut.

Uniformele urmau să aibă un tipar unic, unităților școlare fiindu-le atribuit dreptul de a decide doar culoarea și modelul. Acestea urmau să fie compuse din sacou/vestă, cămașă cu mânecă lungă/scurtă, pantalon/fustă, cravată/eşarfă, ecuson.

Achiziționarea acestor uniforme urma să fie făcută de școli, iar modelul trebuia decis de consiliile de administrație și părinți.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax