Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Propunere MAI pentru evaluarea anuală a examinatorilor auto. Aceştia ar trebui să susţină teste scrise şi practice

Publicat

Potrivit unui proiect de ordin al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), examinatorii care participă la testarea pentru obţinerea permisului auto vor fi examinaţi anual printr-o probă scrisă şi una practică, iar, dacă de două ori consecutiv vor fi declaraţi respinşi,  va fi nevoie să absolve din nou cursurile pentru atestatul de examinator.

În proiectul de ordin al MAI se precizează că examinatorii auto vor fi evaluaţi la locul de muncă al acestora de ofiţeri specialişti ai Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). De asemenea, poate fi împuternicit pentru a efectua această activitate şi şeful serviciului public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor.

Evaluarea anuală constă într-un test scris şi o probă practică pentru verificarea competenţelor. Dacă nu promovează, examinatorii pot susţine încă un examen, după 30 de zile calendaristice. În cazul în care şi de această dată sunt respinşi, vor fi nevoiţi să susţină examenul pentru un nou atestat.

În proiectul de act normativ se mai specifică faptul că în termen de 5 zile de la evaluare rezultatele anuale şi atestatele examinatorilor declaraţi respinşi vor fi înaintate Serviciului regim permise şi examinări din DRPCIV.

Scopul acestor propuneri este verificarea menţinerii şi actualizării nivelului de cunoştinţe ale examinatorilor.

Mădălina TOMA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax