Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Propunere PNL pentru modificarea Legii Sănătăţii: Taxă de solidaritate, în locul contribuţiei CASS

Publicat

pat spital

Pe baza unei propuneri de modificare a Legii Sănătăţii formulată de reprezentanţii PNL, de anul viitor ar urma să oferit un pachet de bază de servicii medicale – asistenţa de urgenţă, prevenţia şi programele naţionale de sănătate – pentru toţi cetăţenii. De asemenea, se propune introducerea unei „taxe de solidaritate” de 3% până la 5% din veniturile populaţiei şi renunţarea la CASS de 10,7%.

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu susţine că asigurările sociale de sănătate ar trebui desfiinţate, pentru că nu mai produc efectul dorit. În opinia sa, finanţarea sistemului de sănătate ar trebui să fie asigurată din bugetul de stat. „În România avem categorii de asiguraţi şi de neasiguraţi. Sunt câteva milioane de cetăţeni care nu plătesc asigurare, dar beneficiază de servicii medicale. Desfiinţarea CASS nu ar face decât să-i aducă pe toţi cetăţenii la acelaşi nivel. Toată lumea este contribuabil într-o formă sau alta, toată lumea beneficiază pentru un anumit pachet de servicii din bugetul de stat”, a declarat deputatul Nicolăescu, citat de gândul.ro.

În opinia parlamentarului, bugetul de stat va fi completat cu asigurări private complementare, deductibile din impozitul pe venit şi taxa de solidaritate, pe care ar urma să o plătească fiecare cetăţean, reprezentând 3-5% din veniturile sale. Pe baza acesteia, contribuabilul are acces garantat de pachetul de bază de servicii medicale – tratament de urgenţă, prevenţie şi acces la programele de sănătate.

După o consultare cu colegii din PSD, reprezentanţii PNL intenţionează să pună în dezbatere propunerile de modificare a Legii sănătăţii menţionate pentru a intra în vigoare de la 1 ianuarie 2013.

Sursa: gândul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax