Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Propunere surprinzătoare a PSD la Cotroceni: Guvern de uniune națională, alături de PNL. Alexandru Rafila, varianta de premier

Publicat

Preşedintele Klaus Iohannis a început consultările cu delegaţia PSD în vederea desemnării unui candidat pentru funcţia de prim-ministru, de la ora 11.

„Tema discuţiei de astăzi este evidentă. Doresc să ştiu opinia dumneavoastră despre formarea unei majorităţi, o variantă, doi – despre formarea unui Guvern şi alte probleme pe care doriţi să mi le prezentaţi”, a spus Iohannis în debutul consultărilor.

Din delegația PSD au făcut parte Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Sorin Grindeanu, Vasile Dâncu și Gabriela Firea.

Delegația PSD l-a propus pentru funcția de premier pe medicul Alexandru Rafila.

”L-am prezentat împreună cu programul nostru de guvernare. Președintele ne-a felicitat și a recunoscut că PSD a câștigat alegerile. A mai spus că propunerea de premier a PSD este o propunere onorabilă. Am menționat că negocierile ridicole, pe lângă constituție, de la Vila Lac 1, nu au ce căuta și vom aștepta finalizarea consultărilor pentru a trage o concluzie.

Am menționat că nu ne permitem o majoritate fragilă în Parlament și considerăm că un guvern de uniune națională e cea mai bună soluție pentru România.

Am făcut propunerea unui guvern de uniune națională cu toate partidele din Parlament, inclusiv PNL. Noi am exclus orice posibilitate a unui guvern cu PNL, cu excepția unui guvern de uniune națională” a declarat Marcel Ciolacu, la finalul întâlnirii.

Preşedintele Iohannis urmează să se consulte şi cu delegaţiile PNL, USR PLUS, AUR, UDMR şi cu reprezentanţii minorităţilor naţionale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    luni, 14.12.2020 at 13:22

    Buna treaba, dar cu Ciuca prim ministru.

  2. Triscian

    luni, 14.12.2020 at 14:31

    Incep sa cada mastile: PSD si PNL au jucat rolul politistului bun si a celui rau, dar de fapt ei sunt pe o mana, asa cum s-a mai vazut la referendumul pentru familia traditionala cand PSD a mimat ca sprijina referendumul, ca apoi sa-l saboteze cu toata puterea.
    PNL+PSD=USL

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax