Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Propunerea de amplasare a jocurilor „slot machine” doar în cazinouri, respinsă de Senat. Motivul: ar fi mai puţini bani încasaţi la buget

jocuri de noroc

Publicat

Propunerea privitoare la amplasarea jocurilor de noroc de tip slot-machine doar în cazinouri și în locațiile Loteriei Române a fost respinsă marți, de Senat. Iniţiativa legislativă a primit raport negativ din partea Comisiei pentru buget- finanţe, motivând că adoptarea unui astfel de proiect va avea un impact negativ asupra veniturilor bugetului de stat, atât prin reducerea sumelor încasate din taxele de autorizare, cât şi prin diminuarea numărului de locuri de muncă pe care le oferă în prezent operatorii autorizaţi să desfăşoare acest tip de jocuri de noroc.

Senatorii au respins, marţi, o iniţiativă legislativă prin care se propunea ca jocurile mecanice de tip slot-machine să poată fi amplasate numai în spaţiile autorizate pentru desfăşurarea jocurilor de cazino.

Iniţiatorii, un grup de deputaţi UDMR, susţin că astfel vor fi limitate repercusiunile dependenţei de joc prin îngreunarea accesului jucătorilor la mijloacele care dau cel mai rapid dependenţă.

În expunerea de motive a proiectului înregistrat la Senat în noiembrie 2013 se arată că există o vastă literatură ştiinţifică privitoare la jocurile de noroc – matematică, psihologie, sociologie – în care a fost pusă în evidenţă problema dezvoltării dependenţei de jocurile de noroc (ludomanie) sau a jucatului patologic.

Potrivit semnatarilor proiectului, psihologii şi psihiatrii au relevat faptul că simptomele acestei dependenţe sau tulburările de comportament prezintă similitudini frapante cu dependenţa de substanţe psihotrope.

Aceştia susţin că jocul la aparate electronice de tip slot-machine prezintă cel mai ridicat risc de a dezvolta dependenţă de jocuri de noroc, iar tinerii adolescenţi petrec din ce în ce mai mult timp în sălile de jocuri sau în compania jocurilor video.

Ei menţionează că, în România, aparatele de joc de tip slot-machine pot fi găsite în cele mai variate locuri: în spaţiile Companiei „Loteria Română”, în cafenele, baruri sau cinematografe, precum şi în spaţiile agenţilor de pariuri, uşor accesibile oricui.

Iniţiativa legislativă a primit raport negativ din partea Comisiei pentru buget, finanţe.

Guvernul nu a susţinut adoptarea acestei iniţiative legislative, arătând în punctul de vedere transmis Senatului că adoptarea unui astfel de proiect va avea un impact negativ asupra veniturilor bugetului de stat, atât prin reducerea sumelor încasate din taxele de autorizare, cât şi prin diminuarea numărului de locuri de muncă pe care le oferă în prezent operatorii autorizaţi să desfăşoare acest tip de jocuri de noroc.

Propunerea legislativă, semnată printre alţii de Kelemen Hunor, Cseke Attila, Korodi Attila şi Máté András-Levente, va fi transmisă Camerei Deputaţilor, care este Cameră decizională.

În 31 martie, un grup de 100 de parlamentari, în majoritate PSD, a depus la Parlament o altă propunere legislativă, prin care jocurile de noroc tip slot-machine vor putea să funcţioneze legal doar în cazinouri şi agenţii ale Loteriei Române, iniţiatorii considerând că, astfel, se vor reduce cazurile de „ludomanie” şi de violenţă domestică.

Şi această iniţiativă va intra întâi în dezbaterea Senatului, Camera Deputaţilor fiind forul decizional.

Sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax