Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Propunerea de amplasare a jocurilor „slot machine” doar în cazinouri, respinsă de Senat. Motivul: ar fi mai puţini bani încasaţi la buget

Publicat


jocuri de noroc

Propunerea privitoare la amplasarea jocurilor de noroc de tip slot-machine doar în cazinouri și în locațiile Loteriei Române a fost respinsă marți, de Senat. Iniţiativa legislativă a primit raport negativ din partea Comisiei pentru buget- finanţe, motivând că adoptarea unui astfel de proiect va avea un impact negativ asupra veniturilor bugetului de stat, atât prin reducerea sumelor încasate din taxele de autorizare, cât şi prin diminuarea numărului de locuri de muncă pe care le oferă în prezent operatorii autorizaţi să desfăşoare acest tip de jocuri de noroc.

Senatorii au respins, marţi, o iniţiativă legislativă prin care se propunea ca jocurile mecanice de tip slot-machine să poată fi amplasate numai în spaţiile autorizate pentru desfăşurarea jocurilor de cazino.

Iniţiatorii, un grup de deputaţi UDMR, susţin că astfel vor fi limitate repercusiunile dependenţei de joc prin îngreunarea accesului jucătorilor la mijloacele care dau cel mai rapid dependenţă.

În expunerea de motive a proiectului înregistrat la Senat în noiembrie 2013 se arată că există o vastă literatură ştiinţifică privitoare la jocurile de noroc – matematică, psihologie, sociologie – în care a fost pusă în evidenţă problema dezvoltării dependenţei de jocurile de noroc (ludomanie) sau a jucatului patologic.

Potrivit semnatarilor proiectului, psihologii şi psihiatrii au relevat faptul că simptomele acestei dependenţe sau tulburările de comportament prezintă similitudini frapante cu dependenţa de substanţe psihotrope.

Aceştia susţin că jocul la aparate electronice de tip slot-machine prezintă cel mai ridicat risc de a dezvolta dependenţă de jocuri de noroc, iar tinerii adolescenţi petrec din ce în ce mai mult timp în sălile de jocuri sau în compania jocurilor video.

Ei menţionează că, în România, aparatele de joc de tip slot-machine pot fi găsite în cele mai variate locuri: în spaţiile Companiei „Loteria Română”, în cafenele, baruri sau cinematografe, precum şi în spaţiile agenţilor de pariuri, uşor accesibile oricui.

Iniţiativa legislativă a primit raport negativ din partea Comisiei pentru buget, finanţe.

Guvernul nu a susţinut adoptarea acestei iniţiative legislative, arătând în punctul de vedere transmis Senatului că adoptarea unui astfel de proiect va avea un impact negativ asupra veniturilor bugetului de stat, atât prin reducerea sumelor încasate din taxele de autorizare, cât şi prin diminuarea numărului de locuri de muncă pe care le oferă în prezent operatorii autorizaţi să desfăşoare acest tip de jocuri de noroc.

Propunerea legislativă, semnată printre alţii de Kelemen Hunor, Cseke Attila, Korodi Attila şi Máté András-Levente, va fi transmisă Camerei Deputaţilor, care este Cameră decizională.

În 31 martie, un grup de 100 de parlamentari, în majoritate PSD, a depus la Parlament o altă propunere legislativă, prin care jocurile de noroc tip slot-machine vor putea să funcţioneze legal doar în cazinouri şi agenţii ale Loteriei Române, iniţiatorii considerând că, astfel, se vor reduce cazurile de „ludomanie” şi de violenţă domestică.

Şi această iniţiativă va intra întâi în dezbaterea Senatului, Camera Deputaţilor fiind forul decizional.

Sursa: mediafax


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Spitalul din Ocna Mureș, reabilitat parțial, NU poate trata bolnavi. ISU solicită scenariu de siguranță la foc pe toată clădirea

Publicat

spital

Reabilitarea unui etaj al Spitalului din Ocna Mureș nu poate fi finalizată și dată în folosință din cauza unor interpretări ale legilor care privesc siguranța la incendii. Practic, Spitalul Județean de Urgențe Alba Iulia a reabilitat etajul I al clădirii din Ocna Mureș, dar reprezentanții ISU Alba au refuzat să semneze procesul verbal la finalizarea […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO Sebeșul la ceas aniversar: 775 de ani de atestare documentară a orașului

Publicat

Anul 2020 va fi marcat la Sebeș de aniversarea celor 775 de ani scurși de la prima atestare documentară a orașului, de la prima mențiune scriptică a denumirii orașului, „Malembach” într-un document papal, emis la 22 februarie 1245, în contextul refacerii comunităților transilvănene după distrugerile provocate de Marea Invazie Mongolă (1241-1245). În întâmpinarea acestei aniversări, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Consilierul lui Mircea Hava și secretarul general al AJF, momente de neuitat la urgența spitalului din Alba. Reacții pe Facebook

Publicat

coser

Două postări prin care este exprimată revolta față de modul de lucru de la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Alba. Mihai Coșer, consilierul europarlamentarului Mircea Hava și Mihai Tîra – secretarul general al Asociației Județene de Fotbal au postat pe rețeaua de socializare Facebook ce au pățit când au fost nevoiți să […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Noutăți alarmante despre coronavirus: perioada de incubație ar putea fi mai mare

Publicat

Autorităţile din provincia chineză Hubei, unde s-a declanşat epidemia de coronavirus, au raportat că perioada de incubaţie pentru noua tulpină a virusului ar putea fi de până la 27 de zile, potrivit mass-media de stat, citate de DPA, informează Agerpres. Cotidianul Hubei din centrul Chinei a raportat că un bărbat în vârstă de 70 de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate