Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Propunerea prin care părinţii ar urma să aibă zi liberă la începerea anului şcolar a fost avizată negativ de Guvern. Decizia finală o va lua Camera Deputaților

Publicat

Propunerea legislativă prin părinţii ai căror copii sunt elevi în învăţământul preuniversitar ar urma să aibă zi liberă la începerea anului şcolar, pentru a-şi putea astfel însoţi copiii la şcoală, a fost avizată negativ de Guvern. Decizia finală o va lua Camera Deputaților fiind Cameră decizională.

Într-un comunicat transmis la finalul şedinţei de miercuri, la capitolul privind punct de vedere al Guvernului referitor la propunerea legislativă intitulată „Lege privind declararea zilei de început de an şcolar-Zi liberă pentru părinţi”, se arată că avizul Executivului este nefavorabil.

Proiectul, iniţiat de senatorul Constantin Popa, în prezent la UNPR, prevede ca ziua de începere a fiecărui an şcolar să poată fi acordată ca zi liberă părinţilor ai căror copii sunt elevi în învăţământul preuniversitar, zi care să fie recuperată în următoarele 30 de zile calendaristice.

Iniţiatorul arată, în expunerea de motive, că în fiecare an şcolar, mii de elevi „îşi pun pentru prima dată ghiozdanul în spate şi păşesc cu emoţie în clasele unde vor descifra tainele învăţăturii” şi că există foarte multe cazuri în care unii părinţi sunt nevoiţi să se învoiască, să îşi ia concediu fără plată sau, „mai rău, alţii sunt sancţionaţi de angajatori pentru că întârzie la muncă”.

„Festivităţile de deschidere a noului an şcolar sunt pregătite cu mare grijă de cei care le vor îndruma paşii elevilor. Oriunde în ţară, părinţii merg împreună cu cei mici la grădiniţă ori la şcoală. Din păcate, începutul fiecărui an şcolar coincide cu o zi lucrătoare. Acest fapt face destul de dificilă posibilitatea părinţilor de a-şi însoţi copiii la şcoală”, mai arată iniţiatorul.

Propunerea a primit un raport favorabil din partea Comisiei pentru muncă a Senatului şi a fost adoptată, luni, tacit de Senat.

Acest proiect urmează să fie dezbătut de Camera Deputaţilor, care este Cameră decizională.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax