Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Propuneri ale consilierilor locali PNL din Alba Iulia: Sală de sport nouă la Şcoala „Avram Iancu” şi reabilitarea sediilor pentru grădiniţele nr. 8 şi 9

Publicat

Reabilitarea grădiniţelor cu program prelungit numărul 8 şi 9, dar şi construirea unei săli de sport la Şcoala Generală nr. 3 „Avram Iancu” din Alba Iulia sunt două dintre propunerile consilierilor locali PNL pentru 2014. Vicepreşedintele PNL Alba, Gabrile Pleşa a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că aşteaptă să vadă ce „felie” va reveni din bugetul judeţean, care va fi votat la sfârşitul lunii, celui local şi în funcţie de asta vor face şi socotelile pentru investiţii.

Pentru acest an, consilierii PNL Alba au două propuneri, respectiv o sală de sport nouă la şcoala „Avram Iancu” care ar urma să fie amplasată lângă terenul de fotbal al unităţii de învăţământ, dar şi termoizolarea şi zugrăvirea grădiniţelor numărul 8, de lângă poarta a IV-a a Cetăţii şi numărul 9, de pe strada Vasile Goldiş.

Investiţia pentru sala de sport de la Şcoala nr. 3 ar fi una foarte costisitoare pentru bugetul local, dar se doreşte atragerea de fonduri şi de la Ministerul Educaţiei. În schimb, cu reabilitarea celor două grădiniţe s-ar cheltui aproximativ 50.000 de lei.

Pentru că sala unde copiii de la Avram Iancu îşi desfăşoară activităţile sportive este „absolut improprie, mică”, în opinia consilierului local PNL, s-a propus construirea unei săli de sport cu o capacitate mai mare, în locul centralei termice.

„Noi insistăm să se facă varianta mai mare de sală de sport şi să se demoleze acea centrală termică care oricum este amortizată, chiar dacă s-a făcut după anii 90 şi în afară de asta oricum clădirile sunt separate din punct de vedere termic şi oricum nu cred că mai are rost acea clădire”, a menţionat Pleşa.

Dacă anul trecut administraţia locală a montat camere de supraveghere la cele două grădiniţe, pentru că au fost înregistrate atât furturi, cât şi acte de vandalism, pentru anul 2014 consilierii PNL Alba propun reabilitarea sediilor. Mai exact termoizolarea şi zugrăvirea grădiniţelor 8 şi 9, care ar ajunge, potrivit lui Gabriel Pleşa, la suma de 50.000 de lei, bani alocaţi din bugetul local.

„Insist pe grădiniţa numărul 8 pentru că, după terminarea lucrărilor la latura de Vest, zugrăveala lui (imobilului – n.r.) lasă de dorit. Cred că e bine să facem şi termoizolarea şi zugrăveala aici”, a spus consilierul PNL Alba.

În ceea ce priveşte lucrările pentru o nouă sală de sport la Şcoala „Avram Iancu”, Pleşa doreşte ca din acest an să se înceapă construcţia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax