Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Propuneri de modificări în activitatea farmaciilor

Publicat

Proiectul Ministerului Sănătăţii comunicat joi, prin care se aduc unele modificări în sistemul de funcţionare a farmaciilor prevede înfiinţarea acestora în funcţie de numărul de locuitori şi la o distanţă de cel puţin 500 de metri una faţă de alta. De asemenea, în apropierea spitalelor cu secţii sau compartimente de urgenţe, se pot înfiinţa puncte farmaceutice şi respectând o distanţă de 100 de metri, cu condiţia să aibă program de funcţionare non-stop.

Farmacia va fi înfiinţată cu asociat unic farmacist sau în asociaţii de farmacişti care deţin 51% din acţiuni, cel puţin, funcţionând ca o societate comercială. Farmacist şef va putea deveni doar persoana cu studii de specialitate care are experienţă în domeniu de cel puţin doi ani, acesta având opţiunea de a conduce o singură unitate farmaceutică.

Se prevede asigurarea permanenţei serviciilor prin funcţionarea a cel puţin unei farmacii în localităţile cu minim 20.000 de locuitori.

Nu se va mai permite comercializarea medicamentelor pe internet de către farmacii, iar acestea vor fi obligate să primească medicamentele expirate de la clienţi, în vederea distrugerii conform legislaţiei în vigoare.

Acestea sunt unele dintre modificările în activitatea farmaciilor, propuse de Ministerul Sănătăţii, sub forma unui proiect de ordonanţă de urgenţă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax