Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Propuneri pentru ca Alba Iulia să obţină statutul de Capitală Culturală Europeană în 2020

Publicat

Demersul albaiulianului Florin Roman de a transforma Alba Iulia în Capitală Culturală Europeană în 2020 continuă prin organizarea unui Comitet de Iniţiativă, la care sunt invitaţi să facă parte persoane importante din municipiul nostru. Astfel, în data de 25 septembrie, la Vila „Elisabeta”, va avea loc o conferinţă în cadrul căreia vor fi stabiliţi primii paşi în vederea obţinerii deziteratului propus.

„Beneficiile pentru Alba Iulia sunt nenumărate şi ele echivalează cu trecerea oraşului într-un nou secol, într-o nouă eră de dezvoltare. Transformarea oraşului într-un pol de atracţie turistică internaţională va duce şi la o dezvoltare fără precedent, urbanistică şi culturală”, a explicat Florin Roman.

Potrivit liberalului, campania demarată recent are deja un feedback pozitiv, iar nu mai puţin de 25.000 de oameni au accesat deja pagina de facebook „Toate drumurile duc la Alba Iulia 2020 – Capitală Culturală Europeană”: „Sunt nişte rezultate extraordinare. Am fost contactat de comunităţi de oameni din Spania, Germania, Marea Britanie, Norvegia, din Italia. Sunt oameni care au devenit practic voluntari şi care se oferă să adune semnături şi să sprijine proiectul în diaspora românească”.

Preselecţia pentru Capitala Culturală Europeană a anului 2020 va avea loc în 2014, iar selecţia finală în 2016. Şi pentru că până atunci Florin Roman este de părere că trebuie să fie pregătite toate atuurile, acesta vine şi cu propuneri concrete de transformare a municipiului nostru. Vă prezentăm ideile prezentate de Florin Roman:

„Pe lângă Cetate şi ansamblul cultural, istoric şi religios de acolo, trebuie să oferim un concept de Capitală Culturală mai bogat şi în special pentru tineri. Trebuie să punem Cetatea în mijlocul unui complex de spaţii de divertisment, de exprimare culturală, de petrecere a timpului liber. Atât în interiorul ei, unde se pot amenaja zone uriaşe de evenimente, dar şi în afara ei. Trebuie să gândim original, inovativ. Sunt lucruri care nu există acum, dar trebuie să le aducem la viaţă.
Vă dau câteva exemple:
– să punem în valoare exteriorul Cetătii: trebuie dezvoltate spaţii neconvenţionale, pentru evenimente, în imediata vecinătate a Cetăţii – unde pot avea loc concerte şi spectacole, tabere de creaţie, ateliere de fotografie şi multe multe altele.
– să punem în valoare natura: dezvoltarea unui mic <orăşel> – dacă vreţi – cu spaţii pentru evenimente în aer liber, lângă pădure, unde să se organizeze concerte, spectacole de teatru, festivaluri de dans, expoziţii în aer liber cu zona de campare şi poate chiar un <sat de vacanţă>.
– să legăm oraşul de natura din jur: se poate realiza un traseu dinspre acest spaţiu de evenimente dinspre şi spre Cetate, un traseu de promenadă, cu pistă de biciclete, care se poate exploata şi comercial – cu un fel de bazar cultural, unde tineri şi artişti <free-lancer> să îşi vândă marfă.
Ca şi concept de promovare, ca public ţintă,
– trebuie să optăm către a avea o Capitală Culturală a tinerilor: să chemăm tinerii la Alba Iulia. Ei pot transforma Alba Iulia într-o destinaţie pe harta culturală modernă a festivalurilor, concertelor. Toate lucrurile pe care le dezvoltăm în Alba Iulia trebuie să fie cu gândul la ei: Alba Iulia să devină un oras al tinerilor, o destinaţie pentru ei.
– Şi ne gândim la tineri din toată Europa, ne gândim la anii premergători lui 2020, în care să aducem cât mai multe festivaluri pentru tineri aici şi chiar să avem şi un festival major, un festival al Vechii Capitale.
Susţinătorii proiectului sunt invitaţi să susţină proiectul prin SMS, la 0747.168.168 sau să semneze formularul de suporteri pe pagina de FB “Toate drumurile duc la Alba Iulia Capitală Culturală Europeană 2020”, în colţul din stânga sus. Totodată îi incurajăm să îşi ataşeze eticheta de susţinători prin pibadges.com (tot în stânga sus). Pagina de FB este văzută deja de peste 25.000 de oameni şi avem grupuri de susţinere din partea românilor din diaspora din Spania, Germania si Marea Britanie”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax