Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Propunerile Ministerului Justiției după protestul grefierilor: Va sprijini curțile de apel în determinarea unitară a nivelului de salarizare

Publicat

4 grefierele Ministrul Justiției, Raluca Prună, s-a întâlnit vineri, 7 octombrie, cu reprezentanți ai grefierilor prezenți la mitingul organizat de Federaţia Projust. La discuții au luat parte membrii afiliați și neafiliați federației sindicale si reprezentanți ai Ministerului Justiției.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției, în urma consultărilor s-au agreat mai multe puncte:

– Regulamentul de ordine interioară al instanțelor

Personalul auxiliar va transmite Ministerului Justiției propuneri și observații privind regulamentul, în principal cu privire la termenele de efectuare a lucrărilor și corelarea cu termenele din legislația primară. Ministerul Justiției va analiza aceste propuneri și va sesiza Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

– Statutul personalului de specialitate

Ministerul Justiției va iniția o nouă procedură legislativă, pe baza proiectului de lege privind statutul personalului de specialitate din cadrul instanțelor judecătorești și al parchetelor de pe lângă acestea, promovat în anul 2011.

– Salarizarea unitară la nivel național

Ministerul Justiției va sprijini curțile de apel în determinarea unitară a nivelului de salarizare, eliminând discrepanțele existente în prezent între acestea.

Întrucât problemele expuse necesită consultări și cu alte organizații sindicale ale acestei categorii de personal, precum și cu reprezentanți ai personalului neafiliat organizațiilor sindicale, în ultima săptămâna a lunii octombrie Ministerul Justiției va programa o întâlnire cu participarea acestora.  La întâlnire vor fi invitați reprezentanți ai CSM și ai Școlii Naționale de Grefieri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax