Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

„Prostituate pentru VIP-uri”: Adrian Bălan, prins de oamenii legii. A fost depus în Penitenciarul Aiud unde va petrece următorii 2 ani

Publicat

Unul dintre inculpații din Dosarul „Prostituate pentru VIP-uri”, condamnat la închisoare pentru proxenetism a fost identificat de oamenii legii. Este vorba despre Adrian Bălan, care se sustrăgea de la executarea pedepsei și care a fost prins pe raza comunei Doștat.

Poliţiştii Compartimentului Urmăriţi din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, în colaborare cu luptătorii Serviciului de Intervenţie Rapidă şi agenţii Postului de Poliţie Doştat, l-au identificat şi prins, duminică, pe raza comunei, pe urmăritul naţional şi internaţional Adrian Bălan, zis “Bălănel”, de 25 de ani, din Alba Iulia.

Acesta este posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Tribunalul Alba la data de 23.06.2012, fiind condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de 2 ani închisoare.

În baza mandatului, Adrian Bălan a fost depus în Penitenciarul Aiud în vederea executării pedepsei.

Reamintim că Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat definitiv, în iulie, într-unul din dosarele penale disjunse din cel cunoscut sub numele de „Prostituate pentru VIP-uri”. Este vorba despre cauza în care au calitatea de inculpați Solomon Sicoe, Adrian Bălan și Adrian Trifa, acuzați de DIICOT de șantaj. Instanța supremă a respins recursurile inculpaților, menținând decizia Curții de Apel Alba Iulia.

„Respinge ca nefondate recursurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT –  Serviciul Teritorial Alba Iulia şi inculpaţii Sicoe Solomon şi Bălan Adrian, împotriva deciziei penale nr.22/A din 2 noiembrie 2011 pronunţată de Curtea de Apel Alba Iulia – Secţia penală şi pentru cauze cu minori. Obligă recurenţii inculpaţi Sicoe Solomon şi Bălan Adrian la plata sumei de câte 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de câte 150 lei reprezentând onorariul apărătorului desemnat din oficiu, până la prezentarea apărătorilor aleşi, se va avansa din fondul Ministerului Justiţiei. Onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru intimatul inculpat Trifa Adrian în sumă de 300 lei, se va plăti din fondul Ministerului Justiţiei. Onorariul interpretului de limba italiană va fi plătit din fondul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Definitivă”, este soluția pe scurt a ÎCCJ.

Decizia Curţii de Apel Alba Iulia, în rezumat:

Sub aspectul laturii penale, Curtea de Apel Alba Iulia a majorat pedepsele aplicate celor trei inculpaţi, care au fost astfel condamnaţi pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj la pedepsele de: 2 ani închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi pentru inculpatul Adrian Bălan, 1 an şi 6 luni închisoare şi interzicerea unor drepturi, cu suspendare, pentru inculpatul Adrian Trifa, iar, cu privire la inculpatul Solomon Sicoe, 2 luni de închisoare şi interzicerea unor drepturi, cu suspendare.

Sub aspectul laturii civile, Curtea de Apel Alba Iulia a desfiinţat sentinţa penală atacată cu privire la acţiunea civilă formulată de partea civilă S.L. împotriva inculpatului Solomon Sicoe şi a dispus trimiterea acestei acţiunii civile aceleiaşi instanţe de fond, urmând ca aceasta să fie soluţionată în cadrul dosarului iniţial de fond, respectiv dosar nr. 1377/107/2011 al Tribunalului Alba – Secţia penală.

„Prin sentinţa penală atacată, pronunţată de Tribunalul Alba în acest dosar în 23.05.2011 cei trei inculpaţi au fost condamnaţi pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj la următoarele pedepse: 1 an închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi pentru inculpatul B.A., 1 an închisoare cu suspendare pentru inculpatul T.A. iar cu privire la inculpatul S.S. 600 lei amendă penală precum şi obligarea pe la plata a 875 euro daune materiale şi 500 euro daune morale în favoarea părţii civile. S.L. în urma admiterii acţiunii civile a acestuia din urmă. Inculpaţii au recunoscut în faţa instanţei de fond săvârşirea faptelor reţinute în rechizitoriu şi au beneficiat astfel de reducerea prevăzută de lege la stabilirea pedepselor aplicate. Cu privire la inculpatul B.A. Curtea de Apel Alba Iulia a dispus în 12.09.2011 menţinerea stării de arest preventiv, ceilalţi inculpaţi fiind judecaţi în stare de libertate”, se mai arată în comunicatul Curţii de Apel Alba Iulia.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

9 Comentarii

9 Comentarii

  1. NEpatriot

    marți, 09.10.2012 at 15:46

    fara numar, fara numar

  2. m

    miercuri, 10.10.2012 at 23:13

    :))) draga jurnalista,tin sa te informez ca balan adrian mai are de executat doar 3 luni din cei 2 ani..asa ca documenteaza-te inainte!
    cat despre tine NEpatriotule..ce-i doresti tu lui sa ti se indeplineasca tie:P

    • .

      duminică, 14.10.2012 at 13:16

      =)))

  3. ceausescu

    joi, 11.10.2012 at 08:32

    justitia romaniei e un ******** bovim… Individul asta ar fi fost bun la macar 5 ani de munca fortata. Ca sa vada si el ce inseamna sa munceasca si altii sa stea

  4. m

    joi, 11.10.2012 at 21:03

    asa vorbeste un om frustrat,pe care nu il duce capul la mai mult si isi cam roade unghiile de invidie cand vede ca altul se descurca.parerea mea!

    • ceausescu

      vineri, 12.10.2012 at 08:06

      sa se descurce pe banii lui si pe munca lui! nu sa exploateze femeile sau pe altii mai slabi ca el. Nu e vorba de invidie, e vorba de scarba si greata!

  5. m

    vineri, 12.10.2012 at 21:31

    cu siguranta!:)))

  6. yna:-*

    luni, 22.10.2012 at 03:27

    Toate comentarile raufacatoare sunt scrise de niste oameni care nu au altceva de facut decat s stea sa judece viata celor care se descurca singuri fara ajutorul altora… De niste oameni care nu au ce comenta decat viata altora …pt ca lor este prea plictisitoare… Adita stii ca sunt langa tine:-*:-*:-*

  7. fara importanta

    duminică, 14.04.2013 at 17:26

    …,tu m, care ai fost aruncata de acasa de parintii din Ampoita si te-a luat unul si te-a dus la produs in Olanda, ai venit acasa si ai plecat dinou dupa care ai fraerit un biet baiat pe care l-ai tinut un an(te-a tinut) si ai ajuns o leguma sau un wc public, in locul tau nu as mai iesi din casa.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax