Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Protest al angajaților de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba, alături de colegi din țară. Care sunt nemulțumirile

Publicat

Angajați ai Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Alba au protestat, joi, alături de colegi din țară, nemulțumiți de schimbările organizatorice anunțate de Administrația Națională Apele Române (ANAR).

Salariați ai SGA Alba au ieșit în fața sediului instituției din Alba Iulia. Protestul a durat circa 15 minute, timp în care aceștia au dorit să atragă atenția asupra unor nemulțumiri legate de schimbări în structurile ANAR.

Potrivit Sindicatului Mureșul, protestul s-a desfășurat în perioada în care la sediul ANAR s-a desfășurat ședința Consiliului de Conducere al instituției. Pe ordinea de zi s-au aflat noile organigrame pentru toate structurile din Apelor Române.

Acestea prevăd ”desființare și comasare fără nicio logică funcțională a unor structuri din ape sau cu lăsarea fără coordonare a marii părți a formațiilor de lucru din țară”, potrivit sursei citate. Noile măsuri ar duce la ” distrugerea sistemului de gospodărire a apelor din România”, mai susține sindicatul.

Protest al angajaților de la Sistemul de Gospodărire a Apelor. Precizările sindicatului

”Vor fi afectate toate structurile funcționale din sistemul de gospodărire a apelor din România. Vor fi afectate formații de lucru, SGA-uri, ABA-uri (administrații bazinale de apă – n.r.).

Mutarea în hârtia personalului SGA-urilor către sediile ABA0urilor, pentru a se construi în acestea servicii vor crea instabilitate și vulnerabilitate pentru personalul angajat. Refuzul de a te muta acolo unde figurezi pe documente poate fi considerat motiv de desfacere a contractului de muncă.

În SGA-urile care au sedii în aceeași localitate cu ABA-urile, vor fi desființate funcții, cum este cea de inginer șef.

Toate structurile din ABA-uri care au mai puțin de 10 angajați plus unu vor rămâne fără coordonare”, a comunicat liderul Sindicatului Mureșul, Cornel Brișcaru.

Sindicaliștii au anunțat că, dacă nemulțumirile lor nu sunt luate în considerare, vor trece și la alte forme de protest, inclusiv mitinguri la București, in fața sediului ANAR.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. m

    joi, 20.06.2024 at 14:31

    asta e marea problema. coordonarea. angajații de la stat sunt precum găinile. nu gândesc singuri, trebuie sa vina coordonatorul, ala numit politic, incompetent desigur să-i coordoneze precum cocosul. este suficient de munca în sectorul privat și acolo este sigur și coordonare. așa ca ușile sunt laaaarg deschise

  2. Gelu

    vineri, 21.06.2024 at 14:40

    Și ce dacă nu vor accepta noua organizare? Sa plece unde cred ca vor fi eficienți și își merita locul, deși mulți sunt angajați cu pile și nu știu face nimic altceva.

  3. Ioan Oprea

    sâmbătă, 22.06.2024 at 20:58

    toți sunt puși pe pile..nemernici..zero respect pentru profitori.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax