Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PROTEST al poliţiştilor la Guvern. Vor majorarea sporului pentru suprasolicitare psihică şi decontării chiriei, dar şi alte măsuri


Publicat

politie

academia de politieAproximativ 200 de polițiști afiliați la Sindicatul Național al Agenților de Poliție au anunţat că participă la un protest, joi, în fața Guvernului. Ei cer majorarea de cinci ori a sporului pe care îl primesc pentru suprasolicitare psihică. Actualul spor este de 5% din salariu. O altă revendicare e dublarea banilor pe care îi primesc pentru chirie şi decontarea transportului.

Liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, Dorel Bota, a declarat că organizaţia judeţeană nu are reprezentanţi la acest protest.

Polițiștii din cadrul Sindicatului Național al Agenților de Poliție ies în stradă pentru majorarea sporului. Din județul Alba nu vor fi prezenți angajații IPJ, potrivit liderului Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, Dorel Bota. El a precizat că la nivel național, sindicatul pe care îl reprezintă a decis să nu participe la acest protest.

SNAP a trimis un comunicat prin care își exprimă nemulțumirile:

„Din nefericire, noi și copii noștri trăim vremuri noi, cu oameni care ne conduc și ocupă funcții importante în statul de drept având aceleași mentalități comuniste și învechite.

În luna decembrie s-a încercat trecerea unui număr important de agenţi de poliție în corpul ofiţerilor, dorindu-se ca examenele să fie susținute în perioada sărbătorilor de iarnă, pentru a putea ajunge ofițeri doar cei care „trebuie„ , nu cei care merită!

Sigur, împreună cu angajatorul am reușit să anulăm examenul cât și condițiile de participare (subiecte trimise de la centru online, eliminarea fișei medicale, suficientă fiind adeverința medicală, cazierul judiciar fiind eliminat, examen unitar și în același timp în toate structurile M.A.I. etc), astfel intrând în normalitate.

S.N.A.P. a hotărât ca în data de 21.01.2016 să picheteze sediul M.A.I., trăgând un semnal de alarmă pentru a evidenția problemele poliţiştilor ridicate în ultimii ani, care nu au fost rezolvate nici până în prezent. Noi am crezut că, spunând adevărul în spațiul public, vom reuși să rezolvăm problemele polițiștilor pe care îi reprezentăm. Primaria municipiului București nu ne-a avizat favorabil cererea de protest, motivând că în spațiu dorit de noi există deja o societate civila culturală, care are aprobare până în data de 28.01.2016. Avînd în vedere acest fapt, locația protestului va fi în Piața Victoriei, în fața Muzeului Antipa.

Niciodată nu am susținut că nu există dialog social, dar am considerat că Legea dialogului social trebuie schimbată. Am susţinut şi susţinem în continuare că am fost mințiți, iar la rândul nostru am fost nevoiți să transmitem membrilor aceleași minciuni care ne-au fost comunicate la masa negocierilor de specialiștii care, rând pe rând, au reprezentat M.A.I., noi crezând în vorbele lor.

Am făcut și lucruri bune împreună pentru polițiști, dar sistemul polițienesc este un sistem învechit cu sefi numiți pe relaţii de tot felul (de grupuri de interese, de partide) numiți de sistem.

Atât noi, cât si angajatorul știm că trebuie schimbat Statutul polițistului și am lucrat de altfel pe aproximativ 12 proiecte, în final neajungându-se la niciun rezultat, ceea ce ne face să credem că sistemul doreste menținerea acestui statut în forma actuală.

Ne întrebăm dacă și copii noștri trebuie să aibă aceeași soartă? Pentru unii există șansa de a fi șefi pe viaţă, iar pentru alții să fie muncitori pe viață, cu un salariu de mizerie.

Ieșim în stradă pentru:

Salariile de excelență acoardate în procent de 50% șefilor și de 30% agenților. Oare putem discuta în acest caz de proporționalitate?
Decontarea cheltuielilor de transport la și de la locul de muncă în condiții normale.

Cuantumul compensației de chirie între agenții de poliție și ofițeri să fie egal.

Sporul de fidelitate să fie acordat polițiștilor și polițiștilor de frontieră care sunt în sistem din 2010.

Sporul de suprasolicitare neuropsihică a poliţiştilor judiciari să se acorde în egală măsură ca și la celelalte categorii, în prezent fiind doar de 5%.

Să fie plătite orele lucrate de către polițiști în perioada în care se află la dispoziția angajatorului (permanență, continuitate), așa cum este prevazută și în legislația în vigoare.

Avem cunoștință că la această dată există un proiect de ordin care, în anul 2015 luna iunie, a fost trimis către toate inspectoratele privind acordarea grupei de muncă pentru lucrătorii de la cazier, logistica, financiar, secretariat, în care au fost solicitate puncte de vedere pentru acordarea grupelor de muncă. Oare de ce șefii acestor servicii pot beneficia și subalternii nu?

Șefii nu ar trebui să mai „frunzărească” hârtii și să mențină birocrația inventând tot felul de raportări pentru cei care muncesc în stradă, menținându-și postul asigurat.

Putem enumera multe alte probleme, dar în același timp dorim să se inteleagă că nu avem o dispută personală cu nimeni, fiecare să își facă treaba și să fie plătiți corespunzător muncii prestate. Lucrurile trebuie să intre în normalitate, dacă polițistul lucrează cinstit în slujba cetățeanului, atunci și societatea trebuie să fie corectă cu polițistul”, se arată într-un comunicat al Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie din România.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. v

    joi, 21.01.2016 at 13:05

    cam multe vor si astia

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

GRAFIC: Cum a evoluat poluarea aerului în Sebeș după recordul negativ înregistrat în weekend. Analiza ultimelor patru zile

Publicat

Calitatea aerului din Sebeș s-a îmbunătățit ușor în ultimele două zile, după valorile îngrijorătoare înregistrate în weekend de stația de monitorizare și de laboratorul Primăriei.

Timp de două zile, municipiul a fost „centrul” poluării din România, un punct „roșu” pe harta cu indicii de calitate a aerului măsurați în cele peste 100 de stații din țară. 

Reamintim faptul că în perioada 23 – 24 ianuarie, aerul din municipiul Sebeș a fost cel mai poluat din țară, potrivit datelor înregistrate de stația de monitorizare AB-2 Sebeș, parte a Rețelei Naționale de Monitorizare a Calității Aerului (RNMCA).

Vezi și HARTĂ: SEBEȘ, în topul poluării pe țară, duminică. Valorile corespunzătoare particulelor în suspensie PM10, depășite

Atât stația de monitorizare cât și laboratorul Primăriei Sebeș au indicat depășirea de peste patru ori a valorii limită zilnice recomandate pentru protecția sănătății umane în cazul particulelor în suspensie PM 10.

De asemenea, și valorile particulelor în suspensie PM 2,5 au fost cu mult mai mari decât limitele prevăzute de lege, fapt ce a creat îngrijorare atât în rândul cetățenilor cât și al autorităților.

Primarul Dorin Nistor a anuțat duminică seara că va convoca o întâlnire instituțională pentru a discuta despre problema calității aerului din oraș.

Citește și Autoritățile din Sebeș au intrat în ALERTĂ după ce duminică aerul din municipiu a fost CEL MAI POLUAT din România

Situația valorilor înregistrate în ultimele patru zile, măsurate de laboratorul Primăriei Sebeș

Sâmbătă, 23 ianuarie

Sâmbătă, nivelul maxim al particulelor în suspensie PM 10 a fost înregistat în Sebeș la ora 24:00 – 283.01 µg/m3. La aceeași oră a fost înregistrată și valoarea maximă a particulelor în suspensie PM 2,5 – 273.79 µg/m3. În 23 ianuarie, cea mai mică valoare a PM 10 a fost înregistrată la ora 15:00 – 79.05 µg/m3. În cazul PM 2,5, cea mai mică valoare a fost înregistrată la ora 16:00 – 71.33 µg/m3.

Media particulelor în suspensie a fost de 149.74 µg/m3 pentru PM 10, de aproape trei ori mai mare decât valoarea limită zilnică recomandată pentru protecția sănătății umane (50 µg/m3). În cazul particulelor în suspensie PM 2,5, media zilnică a fost de 143.07 µg/m3, în condițiile în care potrivit Legii nr. 104 din 15 iunie 2011, valoarea limită anuală este de 20 µg/m3.

Indicele zilnic general al calității aerului în Sebeș a fost 6 -„Extrem de rău”. 

Duminică, 24 ianuarie

Valorile particulelor în suspensie (PM 10 și PM 2,5) s-au menținut ridicate și duminică. La ora 01:00 acestea indicau 228.88 µg/m3 pentru PM 10 și 220.16 µg/m3 pentru PM 2,5.

Față de ziua anterioară minimele PM 10 și PM 2,5 au scăzut de aproape 15 ori. Astfel, la ora 13:00 au fost înregistrate valori de 5.37 µg/m3 pentru PM 10 și 4.50 µg/m3 pentru PM 2,5.

Media zilnică a fost de 92.25 µg/m3 pentru PM 10 și 87.13 µg/m3 pentru PM 2,5.

Indicele zilnic general al calității aerului în Sebeș s-a menținut la 6 – „Extrem de rău”.

Luni, 25 ianuarie

După două zile în care Sebeșul a fost „centrul poluării” din România, valorile particulelor în suspensie s-au redus luni de circa trei ori.

Valorile maxime înregistrate la ora 01:00 erau de 72.17 µg/m3 pentru PM 10 și 67.20 µg/m3 pentru PM 2,5. Minimele înregistrate au fost de 1,90 µg/m3 pentru PM 10 (la ora 12:00) și 0,90 µg/m3 pentru PM 2,5 (la ora 11:00).

Media zilnică a fost de 20.09 µg/m3 pentru PM 10 și 17.73 µg/m3 pentru PM 2,5.

Indicele zilnic general al calității aerului în Sebeș a fost 2 – „Acceptabil”. 

Marți, 26 ianuarie

Nivelul maxim al particulelor în suspensie a fost înregistrat marți la ora 22:00. Valoarea PM 10 a fost de 92.23 µg/m3 iar pentru PM 2,5 a fost de 90.73 µg/m3.

Valorile minime au fost înregistrate la ora 07:00, și au fost de 16.68 µg/m3 pentru PM 10 și 15.78 µg/m3 pentru PM 2,5.

Media zilnică a fost de 42.51 µg/m3 pentru PM 10 și 40.39 µg/m3 pentru PM 2,5.

Indicele zilnic general al calității aerului în Sebeș a fost – 4 – „Rău”. 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Ce spune medicul Virgil Musta despre Ivermectină. Cât de eficient este ”medicamentul minune” la tratarea bolnavilor Covid-19

Publicat

Medicul Virgil Musta, de la Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Timișoara, a vorbit despre ivermectină și utilizarea ei în tratarea pacienților infectați cu SARS-CoV-2. 

Virgil Musta a explicat în exclusivitate pentru DC News cât de eficientă este substanța ivermectină în tratarea bolnavilor infectați cu virusul SARS-CoV-2 și cum un tratament de acest fel s-ar putea aplica și bolnavilor din România.

Citește și Isterie națională după ce IVERMECTINA, un antiviral pentru animale, s-a zvonit că tratează COVID-19. Ce spun veterinarii

”Noi nu avem experiență pentru că nu am folosit acest medicament. La nivel internațional sunt câteva studii care analizează efectul ivermectinei în diferite faze a bolii.

Din câte știu eu, fiind un antiviral, eficiența lui maximă este în faza inițială a bolii, în prima săptămână și în formele ușoare, moderate. Nu știu dacă există eficiență și în formele critice.

Pe de altă parte, studiile care sunt în desfășurare sunt studii cu un număr nu foarte mare de pacienți astfel că atât OMS, cât și CDC au spus că ivermectina poate fi folosită, dar doar în studiile clinice, fără să intre în ghidurile terapeutice pentru infecția SARS-CoV-2.

Pe măsură ce studiile aduc noi dovezi de eficiență, atunci probabil că la un moment dat, dacă sunt eficiente, ar putea fi acceptate.

Pe moment nu sunt acceptate ca să fie folosite în ghidurile terapeutice ci doar în studii clinice, atât în Europa, cât și în Statele Unite. La noi în țară nu există medicamentul de uz uman avizat.

La noi este avizat doar medicamentul de uz animal ceea ce nu intră în discuție să fie folosit nici măcar în studii clinice pe oameni.”- a spus dr. Musta la DCNews.

Medicamentul ivermectină ar fi oprit creşterea virusului SARS-CoV-2 în cultura celulară, în 48 de ore, potrivit unui studiu publicat în revista Antiviral Research, în luna august a anului 2020.

Studiul a fost condus de cercetătorii de la Monash Biomedicine Discovery Institute, de la Universitatea din Melbourne, şi Peter Doherty Institute of Infection and Immunity, de la Royal Melbourne Hospital. Oamenii de ştiinţă au arătat că medicamentul, care este un antiparazitar, este deja disponibil în întreaga lume ar ucide virusul în 48 de ore.

Cercetătorii cred că funcţionarea ivermectinei asupra coronavirusului are legătură cu faptul că noul virus blochează, în realitate, capacitatea celulelor-gazdă de a-l elimina.

ANSVSA: utilizarea produselor medicinale veterinare care conțin ivermectină poate avea consecințe grave

În ceea ce privește utilizarea ivermectinei la oameni în combaterea COVID-19, precizăm faptul că sunt în desfăşurare numeroase studii clinice umane, studii care au fost înscrise în Registrul Uniunii Europene al trial-urilor clinice.

Odată ce respectivele studii vor fi finalizate, în funcţie de rezultatele obţinute, acestea pot sta la baza depunerii unor cereri de autorizaţii de punere pe piaţă a medicamentelor de uz uman pe bază de ivermectină în scopul combaterii COVID-19.

ANSVSA precizează că utilizarea la oameni a produselor medicinale veterinare care conţin ivermectină poate avea consecințe dintre cele mai grave asupra sănătăţii umane.

Pe de altă parte, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan a declarat, miercuri, că ivermectina nu este în prezent un medicament care să dovedească eficienţă în tratamentul infecţiei COVID.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Oficial: Numărul românilor vaccinați cu Pfizer BioNTech a depășit, miercuri, o jumătate de milion

Publicat

Peste 42.000 de români au primit vaccinul Pfizer BioNTech, în ultimele 24 de ore. 25.718 persoane au fsot vaccinate cu 1 doză, în timp ce 16.608 persoane au primit a doua doză.

Număr total de doze administrate de vaccin împotriva COVID-19 Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) a ajuns la 570.704.

S-au vaccinat în total peste o jumătate de milion de cetățeni ai României din care:

  • 456.154 persoane vaccinate cu 1 doză;
  • 57.275 persoane vaccinate cu 2 doze.

Programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

Heliport în Blaj: Studiile tehnice pentru amenajarea locației, în pregătire. Va fi utilizat pe timp de zi și noapte

Publicat

Consilierii județeni din Alba au de aprobat joi acordul de asociere pentru construirea heliportului în Blaj. Amenajările se vor face pe o suprafață de 5000 mp.

Deocamdată, acordul care va fi încheiat între Municipiul Blaj prin Consiliul local al municipiului Blaj şi Consiliul Judeţean Alba vizează realizarea în comun a studiilor meteorologic, topografic și de obstacolare, geotehnic și a Studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții: „Heliport în Municipiul Blaj”.

Heliportul public va deservi atât Spitalul Municipal din Blaj, cât și toate urgențele din zona Târnavelor și județul Alba.

”Existența acestui heliport va contribui la salvarea de vieți omenești, prin reducerea timpului de preluare și transport a bolnavilor cu elicopterul SMURD la alte spitale sau centre medicale din regiune. Heliportul, care va putea fi utilizat pe timp de zi și pe timp de noapte, în fapt un aerodrom utilizat exclusiv pentru elicoptere, va avea un spațiu de aterizare cu o rază de 50 m, special amenajat pentru a permite aterizarea și decolarea elicopterelor, dispunând de indicatoare privind direcția vântului, sistem de balizaj și lumini de semnalizare, sisteme anti-incendiu, totul desfășurat pe suprafață de aproximativ 5.000 mp, în care vor fi cuprinse și sistemele de alimentare cu combustibil, mentenanță, stație pentru observarea fenomenelor meteo, spațiu administrativ, parcare, drum de acces etc”, se arată în documentația proiectului.

Potrivit evaluărilor inițiale, investiția era de 600.000 de euro, heliportul urmând să fie cel mai modern din județ.

Locația pentru acest obiectiv de investiții la intrarea în Blaj dinspre Alba Iulia.

Consiliul Local Blaj a aprobat în decembrie 2020 declanșarea procedurii de expropriere a unui teren în suprafață de 17.000 mp, situat în zona Stației Lukoil, în vederea construirii heliportului.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate