Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Protest în curtea Universității „1 Decembrie” din Alba Iulia: Organizaţiile studențești cer aprobarea Statutului Studentului

Publicat

Ziua Internaţională a Studenţilor a fost sărbătorită, joi, prin acţiuni de protest. Un grup de 68 de organizaţii studenţești din ţară, printre şi Liga Studenţilor Alba Iulia şi-au exprimat nemulţumirile privind modul în care ministerul le refuză anumite drepturi legale. Este vorba despre Statutul Studentului, un proiect prevăzut în Legea Educaţiei, dar care nu a primit încă aprobarea ministrului pentru a fi adoptat.

Studenţii Universităţii” 1 Decembrie 1918″ din Alba Iulia au ieşit, joi, în curtea instituţiei de învăţământ, unde au dat startul unei acţiuni de informare a colegilor  despre drepturile pe care le include Statutul Studentului. Este vorba, printre altele, şi de dreptul de a-şi evalua profesorii şi de a participa la acţiuni de voluntariat, pentru care urmează să primească şi credite.

Acțiunea a demarat la ora 12.00, iar tinerii au purtat banderole albe, în semn de protest. Reprezentanţii Ligii Studenţilor au dat citire unor paragrafe importante din Statutul Studentului şi au invitat studenţii să să scrie mesaje, pe un flash-chat, ministrului Educaţiei.

Campania de protest reprezintă o iniţiativă a Alianţei Naţionale a Organizaţiilor de Studenţi (ANOSR) care a ales această zi, de o deosebită importanţă pentru studenţii de pretudindeni, pentru a atrage atenţia asupra acestor nedreptăţi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax