Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Protest inedit al sindicaliștilor din sănătate: Parlamentarii presați cu mii de mesaje pentru drepturile neacordate

Publicat

Membri sindicatelor din Sănătate pot trimite parlamentarilor mesaje prin care să semnaleze nedreptățile salariale din sistem. Federația ”Solidaritatea Sindicală” a lansat o inițiativă de protest prin care fiecare angajat din sistemul public de sănătate poate trimite parlamentarilor mesaje cu problemele din sistem.

Fiecare lucrător din sănătate este afectat în prezent de cel puţin una din multiplele nedreptăţi care marchează acordarea drepturilor salariale în sistemul public de sănătate, potrivit unui comunicat remis sâmbătă de Federaţia „Solidaritatea Sanitară” din România (FSSR).

Prin urmare, organizaţia sindicală a lansat o iniţiativă de protest prin care le facilitează membrilor FSSR expedierea către parlamentari a unor mesaje care să sublinieze nedreptăţile salariale la care e supus fiecare angajat din sistemul de sănătate, se menţionează în comunicat.

„Federaţia ‘Solidaritatea Sanitară’ lansează o formă inedită de acţiune numită Protestul pentru drepturile neacordate, dedicată cuantificării nedreptăţii suferite de profesioniştii din sănătate şi recuperării pierderilor/acordării drepturilor cuvenite.

Acţiunea are în vedere faptul că în situaţia actuală fiecare lucrător din sănătate este afectat de cel puţin una dintre multiplele nedreptăţi ce marchează acordarea drepturilor salariale în sistemul public de sănătate”, se precizează în comunicat.

Prin această acţiune, organizaţia sindicală propune angajaţilor din sănătate să transmită parlamentarilor care îi reprezintă un mesaj de protest, prin realizarea, prin intermediul site-ului FSSR, a unui fluturaş care să arate clar care sunt drepturile salariale care nu i-au fost acordate fiecărui salariat, defalcate pe o lună şi calculate pe întreaga perioadă a pandemiei.

„Calculul salariului actual şi cel la care ar trebui să aibă dreptul este făcut prin intermediul Calculatorului de salarii (instrument disponibil pe site-ul organizaţiei, n.r.), fiecare lucrător completându-şi informaţiile specifice.

Totodată, o petiţie (sub forma altui fluturaş) este transmisă de lucrătorii care aderă la acest protest fiecărui parlamentar din judeţul în care persoanele îşi desfăşoară activitatea profesională. Prin intermediul acesteia profesioniştii din sănătate le solicită parlamentarilor acordarea tuturor drepturilor fireşti”, se menţionează în comunicatul Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” din România.

Organizaţia sindicală consideră că acest tip de acţiune reprezintă un mijloc de protest adecvat contextului actual, profesioniştii din sănătate dovedind astfel că preocuparea pentru tratarea pacienţilor depăşeşte ca importanţă acţiunile în stradă pentru propriile interese.

„Dată însă fiind amploarea drepturilor afectate, consecinţele indiferenţei în formă continuată a decidenţilor politici faţă de profesioniştii din sănătate pot avea grave consecinţe.

Este evident că în acest context acţiunile cu caracter preventiv la adresa pandemiei trebuie dublate de măsuri care să prevină situaţiile în care nemulţumirea va scoate lucrătorii în stradă sau îi va determina să întrerupă activitatea profesională, se precizează în comunicat.

FSSR subliniază că revendicările angajaţilor din sănătate au în vedere doar acordarea drepturilor salariale legale, în condiţiile în care profesioniştii din sănătate sunt de aproximativ 20 de luni în prima linie a luptei împotriva pandemiei, la epuizarea profesională adăugându-se seria de restricţii care le afectează viaţa personală, cum ar fi imposibilitatea luării concediilor de odihnă şi seria detaşărilor.

foto:  arhiva alba24- rol ilustrativ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

 1. Ciuma galbena

  duminică, 14.11.2021 at 16:37

  Toata stima si consideratia pt toate cadrele medicale, care in situatia grea de pandemie in randul bolnavilor si paranghelie guvernameñtala, gasesc puterea de a vorbi frumos cu bolnavii, de a-i intari morăl si trata. Nu poti gasi decat ura fata de porcii din politica care azi se scuipa, maine se pupa in dos, doar ca sa nu piarda salariile mari, costumele la 14 ace, pensiile speciale sporurile nesimtite si masinile platite de prosti. Se pare ca tara asta mai are specialisti doar in sanatate, dar prostia politica nu are leac.Poate doar minerii ar mai lecuio, dar au fost desfiintati ďe frica !

 2. Petru

  duminică, 14.11.2021 at 19:31

  Tu ca român dacă ai un leu datorie la stat te execută imediat.Dacă ai călcat involuntar ,,strâmb” ești sancționat pe maxim .
  Statul în schimb nu respectă nimic . Concluzia : nu vă gândiți că o să vă primiți drepturiile prea curând .Stimă cadrelor medicale !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax