Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: PROTEST la Agenţia pentru Protecţia Mediului Alba. Angajaţii au întrerupt activitatea, temporar, nemulţumiţi de salarii

Publicat

DSC00167 Salariații Agenției pentru Protecția Mediului Alba au întrerupt programul de lucru, marţi, nemulţumiţi de salarii. Spun că veniturile lor sunt cele stabilite în decembrie 2009, iar alte categorii de bugetari primesc salarii majorate.

“În prezent, salariile angajaților APM Alba sunt cele stabilite în luna decembrie 2009, în contextul în care salariile colegilor noştri bugetari din aceeași familie ocupațională au făcut recent obiectul unor acte normative individualizate, crescând substanțial. Exemplificăm: direcțiile sanitar-veterinare județene, casele de asigurări de sănătate județene, casele județene de pensii, agențiile județene pentru plăți și prestații sociale, direcțiile de sănătate publică, consiliile județene, administațiile finanțelor publice județene.

Și altor categorii de bugetari, din familiile ocupaționale învățământ și sănătate, le-au fost acordate importante majorări și alte drepturi de natură salarială.

DSC00168 Nu considerăm că este firesc să fim discriminați ca și categorie de salariați bugetari doar pe considerent numeric, toți angajații agențiilor județene pentru protecție a mediului și ai Agenției Naționale pentru Protecția Mediului însumând mai puțin de 2000 de salariați în prezent.

Pe această temă ne-am adresat în nenumărate rânduri atât conducerii Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, cât şi Ministerului Mediului, în scris şi în cadrul unor întâlniri oficiale.

Până la acest moment revendicările noastre nu au fost soluționate în nici un fel, astfel încât suntem cea mai discriminată și nesusținută guvernamental categorie de salariați plătiți din fonduri publice”, transmit reprezentanţii angajaţilor APM Alba, într-un comunicat de presă.

Aceştia susţin că, dacă revendicările lor nu vor fi soluționate favorabil, vor declanşa conflictul colectiv de muncă şi vor întrerupe activitatea pe timp nelimitat.

Salariile medii la APM Alba sunt între 1300 şi 2300 de lei, potrivit reprezentanţilor angajaţilor instituţiei. Comparativ, în alte instituţii ale statului la care au fost operate majorările de venituri, acestea ajung până la 3000-4000 de lei, potrivit aceloraşi surse.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax