Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Protest la Alba Iulia: ”Uniți salvăm toată România” – au strigat manifestanții porniți în marș pe străzile din Cealaltă Capitală

Publicat

În jur de 150 de oameni au protestat, sâmbătă seara, la Alba Iulia împotriva modului în care jandarmii au acționat la mitingul de vineri de la București. Participanții la miting au arătat că sunt solidari cu manifestanții de la ”Mitingul Diasporei” din București. ”Uniți salvăm toată România” s-a strigat pe străzile din Calaltă Capitală în timpul marșului pe care manifestanții l-au făcut din fața Prefecturii Alba până în Cartierul Cetate, la monumentul Revoluție din 1989.

Manifestații similare au avut loc și în alte orașe din țară. Peste 5.000 de sibieni au protestat , sâmbătă seara, pe străzile din oraș, având pancarte cu mesajul „La 100 de ani de la Unire, Deșteaptă-te, române”. La Cluj au fost în stradă peste 3.000 de oameni, iar la Timişoara aproximativ 2.000 de oameni, potrivit Mediafax. Proteste au avut loc și la Braşov, Piatra Neamţ sau Târgu Mureş.

Peste 150 de albaiulieni au protestat, sâmbătă seara, pe străzile din oraș, oamenii având pancarte pe care au scris  sloganuri împotriva guvernului și coaliției PSD-ALDE.

Protestatarii s-au adunat la ora 19.00 în Piața Bratianu, în fața sediului Prefecturii Alba și au plecat apoi într-un marș pe străzile din oraș pe traseul Prefectură, sediul PSD, b-dul Moților, b-dul Revoluției, monumentul Revoluției.

Oamenii au mers la protest cu steaguri și vuvuzele, dar şi pancarte cu mesaje precum ”Când nedreptatea devine lege, rezistenţa devine datorie”, „Nu vrem să fim conduși de hoți”, „PSD ciuma roșie” și „Anticipate”. S-a strigat ”Jos Dictatura”, ”Jos Guvernul”, „Jandarmeria apără hoția”, „Rușine să vă fie”, „Jos Guvernul”, „Nu scăpați”, ”Hoții” şi „Trădătorii”, „Afară, afară cu PSD din ţară!”, „Jos Guvernul!”, „PSD, ciuma roşie!” sau „Vrem Justiţie, nu corupţie!”

Acțiunea a fost organizată în urma postării unui mesaj pe facebook,  după ce, vineri seara, în urma unui apel similar, în fața prefecturii Alba s-au adunat în jur de 10 persoane. ”PSD-ALDE a arătat aseară că legitimitatea lor se impune prin violență asupra cetățenilor. Pentru că vrem să ne exprimăm liber, pentru că vrem să fim auziți și pentru că vrem să rămânem liberi, ne vedem din nou în fața prefecturii. Nu ne intimidați, nu ne este frică, puterea suntem noi! Plecați până nu omorâți pe cineva! – NU CEDĂM!”- se arată în postarea de pe grupul #Rezist Alba

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax