Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO- VIDEO: Protest la Cugir. 200 de oameni au scandat pe străzile oraşului. Manifestaţii similare la Aiud şi Ocna Mureş

Publicat

Un grup de aproximativ 200 de oameni s-au strâns la Cugir, sâmbătă după-amiaza, ca să protesteze împotriva puterii politice. Manifestaţia a prins amploare în comparaţie cu cea de vineri, când numărul protestatarilor nu a depăşit 20, protestul fiind promovat intens pe Facebook, cu mesaje de solidarizare cu manifestaţiile din Piaţa Universităţii din Bucureşti.

Protestul a început în jurul orei 17.40, când erau strânşi în faţa Catedralei din Cugir aproximativ 17 oameni. Apoi grupul s-a mărit, ajungând la 100, fiind format din pensionari, tineri, revoluţionari, dar şi alte categorii sociale.

Mulţimea a scandat mesaje de protest împotriva actualei puteri: „Hoţii, hoţii!”, „Libertate!”, „Nu vă fie frică, şi Băsescu pică!”, „La Palatul Cotroceni, cântă cucuveaua, Băsescu şi cu ai lui şi-au găsit beleaua!”.

După ora 18.30, manifestanţii, în număr de aproximativ 200 au continuat cu un marş pe bulevardul din centrul oraşului, strigând „Anticipate!” şi „Jos, Băsescu” şi chemându-i pe ceilalţi locuitori să li se alăture.

Protestul de la Cugir nu a avut autorizaţie de desfăşurare.

UPDATE, Ora 19.00: Protestul a luat sfârşit. În timp ce scandau pe bulevardul din centrul oraşului, manifestanţii au transmis locuitorilor un mesaj de curaj şi i-au îndemnat să nu se teamă să iasă în stradă din considerentul că îşi vor pierde locul de muncă.

Şi la Ocna Mureş şi Aiud continuă protestele. Marşul autorizat iniţiat de mama tripletelor, Ionela Danciu, a ajuns la a 15-a zi de desfăşurare. Sâmbătă, grupul de manifestanţi a ajuns la 4 membri, care, ca să se mai încălzească, intonau deja binecunoscutul Cântec al Durerii. Aceştia aveau şi două pancarte pe care scria: „Opriţi-l pe nebun!” şi „Băsescu, te aşteptăm la Aiud să te închidem!”.

La Ocna Mureş continuă mitingul spontan în centrul oraşului, la ora 18.30 fiind 7 manifestanţi. În jurul orelor 19.00, numărul de protestatari crescuse la 15, iar la ora 19.20, protestul a luat sfârşit, fără incidente.

Vă prezentăm fotografii de la protestul din Cugir:

(FOTO: Sorin Giurca):

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax