Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PROTEST la Curtea de Apel Alba Iulia: Grefierii au întrerupt activitatea instituției din cauza eliminării pensiilor de serviciu

Publicat

Grefierii din Alba au început protestele pentru a trage un semnal de alarmă, împotriva eliminării pensiilor speciale de serviciu.

Miercuri între orele 10 – 12 grefierii și personalul auxiliar al Curții de Alba Iulia au activitatea întreruptă, iar forma de protest va fi susținută și joi.

Momentul critic pentru activitatea instanței va fi luni, când magistrații și personalul auxiliar își vor întrerupe activitatea.

Într-un comunicat de presă, grefierii au transmis că își arată ”indignarea împotriva ”eliminării” pensiilor de serviciu, denumite ”pensii speciale” de către parlamentari pentru a câștiga simpatia electorală a unei mase de oameni dezinformați, spunându-le că ajută bugetul statutului, când, în fapt, eliminarea acestui drept poate avea consecințe negative tocmai în rândul electoratului ce poate deveni oricând justițiabil.

Înțelegem să aducem la cunoștință că, prin aceste decizii populiste, calitatea actului de justiție va avea de suferit, întrucât o atare modificare legislativă este de natură să afecteze siguranța activității desfășurate în sistemul de justiție prin atingerea adusă garanțiilor sociale recunoscute personalului din justiție, fără de care activitatea “autorității judecătorești” nu poate fi organizată și desfășurată.

Mai mult decât atât, abrogarea numai a unora dintre pensiile de serviciu nu va mai avea impactul financiar anunțat de către inițiatori asupra bugetului statului, întrucât potrivit datelor oficiale ale Casei Naționale de Pensii Publice, în anul 2019, beneficiari ai pensiei de serviciu din rândul categoriei noastre profesionale erau 1800 de persoane, în scădere cu 14 persoane față de anul 2018 (1814 beneficiari), astfel că putem spune că suntem ”eliminați” pe cale naturală.

Prin urmare, haosul creat în justiție nu se justifică. Să înțelegem că acești 1800 de pensionari căpușează atât de mult bugetul statului prin pensiile de serviciu de care beneficiază și e absolut necesar să le tăiați, în raport de cele peste 100 de mii pe care le păstrați? ” au transmis reprezentanții grefierilor.

Mai mult, aceștia au transmis că începând cu data de 27 ianuarie va fi întreruptă activitatea în instanțe și parchete, la nivel național, pe o perioada ce va fi stabilită în cadrul adunărilor locale sindicale, ce vor avea loc joi, 23.01.2020. 

sursă foto: arhiva alba24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 22.01.2020 at 11:24

    Mai nesimtitilor, voi nu traiti in Romania ? Nu respectati legile tarii ? Pai atunci,nu-i normal sa luati pensie dupa contributie ? Nu ! Ca PSD-ul va imbuibat ca sa le dati voturile. Mare nesimtire !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax