Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Protest la UM Cugir: 400 de angajați au cerut creșterea salariilor, modificarea Legii pensiilor și acordarea grupelor de muncă

Publicat

În jur de patru sute de angajaţi de la Uzina Mecanică Cugir, care produce armament, au protestat, miercuri, pe platoul din faţa societăţii, pentru creşterea salariilor, modificarea Legii pensiilor şi acordarea grupelor de muncă pentru angajaţii din societate.

Cei aproximativ patru sute de angajaţi ai Uzinei Mecanice Cugir s-au adunat, miercuri, pe platoul din faţa societăţii, unde au stat timp de aproape două ore.

Liderul Sindicatului Liber Cugir, Herlea Crăciun, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că oamenii sunt nemulţumiţi de nivelul redus al salariilor, de scăderea nivelului de trai, neacordarea grupelor de muncă la combinat, dar vor şi modificarea Legii pensiilor.

Potrivit lui Herlea Crăciun, angajaţii mai sunt nemulţumiţi şi de lipsa oricăror perspective de dezvoltare şi a unor strategii coerente care să ducă la o creştere economică.

Mitingul angajaţilor de la Cugir a fost autorizat şi a făcut parte din seria de acţiuni de protest declanşate de Blocul Naţional Sindical la nivel naţional în luna octombrie.

Uzina Mecanică Cugir produce armament şi are o istorie de peste două sute de ani. În prezent, societatea mai are circa o mie de angajaţi faţă de aproape 18.000 câţi avea înainte de 1989.

Consiliul Naţional al Blocului Naţional Sindical (BNS) a decis, la finele lunii septembrie, declanşarea unor acţiuni de stradă la nivel naţional, pe perioadă nedeterminată, începând cu a doua jumătate a lunii octombrie.

Sursa: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: FOTO – VIDEO: Protest al sindicaliștilor de la UM Cugir, Fabrica de Arme, Electrica şi Poşta Română în fața Prefecturii Alba | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax