Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proteste în penitenciare, începând de luni. Sindicaliștii cer condiții de muncă mai bune și plata a 1,5 milioane de ore suplimentare

Publicat

penitenciarul-aiudSindicaliştii din sistemul penitenciar cer condiţii de muncă mai bune şi plata a 1,5 milioane de ore suplimentare. În plus, vor şi demiterea ministrului Justiţiei, Raluca Prună. Sindicatele din Administrația Națională a Penitenciarelor anunță proteste ale angajaților în toate penitenciarele din țară începând de săptămâna viitoare și cer ministrului Justiției o întâlnire înainte de mitingul programat pentru luni, între 11.00 – 15.00, în fața Penitenciarului Gherla.

„Sindicatele din penitenciare declanșează mișcări de protest în toate penitenciarele din țară pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă, angajarea unui număr suficient de personal, eliminarea inechităților salariale și demiterea Ministrului Justiției pentru incapacitate profesională. La Penitenciarul Gherla, Ministrul Justiției a promis ca va discuta cu angajații care protestează în data de 26 septembrie, fiind invitată la inaugurarea festivă a Centrului Terapeutic pentru Femei, împreună cu Ambasadorul Norvegiei în România, dna. Tove Bruvik Westberg. Cu speranța ca a înțeles exact legislația pe care dorește să o discute cu personalul, anterior făcând confuzii serioase, solicităm Ministrului Justiției ca întâlnirea sa aiba loc înainte de mitingul de protest care este organizat în data de 26 septembrie în intervalul orar 11.00 – 15.00 în fața Penitenciarului Gherla”, se arată într-un comunicat de presă al Sindicatului Omnia, informează Mediafax.

Sindicaliștii sunt nemultumiți de faptul că personalul din penitenciare lucrează în aceleași condiții ca și detinuții și spun că au de gând să dea Guvernul în judecată.

„În prezent se înregistrează la nivelul sistemului penitenciar un număr de 1.5 milioane ore suplimentare efectuate de către personal, foarte multe dintre acestea fiind imposibil de recuperat datorită deficitului de personal de 8.000 de angajați, estimat de către Administrația Națională a Penitenciarelor prin raportare la standardele de personal oficiale. Ministrul Justiției refuză aplicarea OUG 20/2016 în sensul eliminării inechităților salariale și pentru personalul din sistemul penitenciar, deși actul normativ include această categorie alături de ceilalți angajați din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională. Drept pentru care, sindicatele din penitenciare vor acționa în judecată Guvernul pentru recuperarea acestor sume de bani datorate”, se mai arată în documentul citat.

Protestele vor continua pe termen nelimitat până la soluționarea revendicărilor, mai transmit sindicaliștii.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax