Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Protestele din această săptămână: Vezi în ce oraşe din Alba vor fi mitinguri autorizate sau spontane

Publicat

Până la orele amiezii, luni, erau trei proteste autorizate pentru această săptămână: la Aiud, Cîmpeni şi Baia de Arieş. Reprezentanţii Primăriei Aiud au precizat că Ionela Danciu, mama tripletelor de la Aiud, a primit din autorizaţie pentru desfăşurarea marşului numit „Protest şi solidarizare cu ţara”, pentru perioada 24 – 31 ianuarie. La Baia de Arieş, protestatarul solitar Nicolae Praţa are autorizaţie pentru protest în faţa sediului Primăriei până la sfârşitul lunii. La Cîmpeni, este autorizat un marş de protest împotriva Guvernului pentru luni şi marţi.

Reamintim că marşul de la Aiud se desfăşoară zilnic, de o săptămână, pe un traseu ce porneşte din zona Cetăţii Medievale şi cuprinde mai multe străzi din Aiud. Iniţiatoarea protestului de la Aiud a declarat că va continua manifestările de stradă până la demisia Guvernului. Până acum, acţiunea sa a strâns aproximativ 40 de manifestanţi care au participat la marş în fiecare zi. Mai multe informaţii despre evenimentele de săptămâna trecută puteţi citi aici.

La Cîmpeni, a fost depusă cerere de organizare a unui miting de protest împotriva Guvernului, joi, 19 ianuarie. Vineri, aceasta a fost avizată, iar luni şi marţi, între orele 18.00 – 23.00, un grup de 20 până la 100 de persoane având autorizaţie pentru un marş ce are ca punct de pornire centrul oraşului – Piaţa Avram Iancu şi continuă pe mai multe străzi: Transilvaniei, Fântânele, Ardealului, Crişan, Horia, Oituz, Mesteacănului, Teiului, Plopului, Moţilor şi Libertăţii.

Simultan cu protestele autorizate, au fost anunţate şi altele, „spontane”.  Albaiulienii intenţionează să se strângă din nou, de la ora 16.00, la Monumentul Revoluţiei din Cetate sau cel puţin aşa anunţau duminică. La Ocna Mureş, protestatarii precizau, tot la sfârşitul săptămânii trecute, că vor continua protestele şi în următoarele zile, însă până la orele amiezii, la Primărie nu a fost depusă solicitare de autorizare. La fel este cazul  la Sebeş, unde administraţia locală nu a înregistrat vreo cerere în acest sens, însă un grup de 10-12 oameni a protestat în ultimele zile în centrul oraşului. Nici la Zlatna, Blaj ori Cugir nu au fost depuse solicitări de autorizare a manifestaţiilor de stradă.

Rămâne de văzut care oraşe rămân centre de proteste în judeţul Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. marian

    luni, 23.01.2012 at 15:16

    Cum de se stiu dinainte mitingurile spontane???

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax