Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Protestele se extind. Noi acțiuni anunțate de angajați din poliție, penitenciare și militari rezerviști. Care sunt revendicările

Publicat

Angajații din poliție și penitenciare, dar și militarii rezerviști, au anunțat că vor oganiza proteste în mai multe orașe din țară înainte de Crăciun. Ei solicită să fie respectate legile privind salarizarea și actualizarea pensiilor.

Angajații din poliție, penitenciare și militarii rezerviști declanșează proteste naționale. Joi, de la ora 12:00, vor fi mișcări de protest la București, Iași, Timișoara și Cluj-Napoca. Participanții se vor aduna în fața sediului Guvernului și la prefecturi.

Începând cu data de 23 decembrie, ora 12:00, angajații din poliție penitenciare și militarii rezerviști declanșează proteste. Acestea se vor desfășura la Guvernul României (București – Piața Victoriei) și la prefecturile orașelor Iași, Timișoara și Cluj.

Protestatarii susțin că nu solicită majorări de salarii sau pensii, ci respectarea legilor, așa cum au fost adoptate de Parlament.

„Angajații și pensionarii din poliție, penitenciare și armată cer: aplicarea în integralitate a legii salarizării unitate (Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice) și actualizarea pensiilor militare conform prevederilor Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat”, scrie în comunicatul de presă semnat de mai multe organizații sindicale.

Proteste au organizat sau urmează să organizeze sindicatele din învățământ și de la CFR.

sursă: Mediafax

foto: arhivă

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Rusine

    marți, 21.12.2021 at 07:26

    Cinste lor, pt. ca legea trebuie respectata. Pensionarii sunt alaturi, dar din pacate cei mai multi au ajuns neajutorati.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax