Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PROTESTUL spontan de la Poşta Română a continuat şi luni. Probleme în activitatea de distribuţie din judeţul Alba

Publicat

IMG-20161027-WA0004Angajaţii de la Poşta Română au continuat şi luni protestul început de săptămâna trecută, după ce actul adiţional ce includea majorarea de salarii nu a fost semnat în weekend. Unele oficii poştale din judeţul Alba sunt închise, iar activitatea de distribuire a fost suspendată parţial.

„Oamenii au venit la muncă, luni, însă este întreruptă activitatea de distribuire. Cele şapte centre de tranzit din ţară sunt închise, iar centrele de distribuire judeţene sunt oprite. Se lucrează la oficiile de prezentare, la ghişeu. Este vorba despre un protest spontan, nu toţi oamenii au aflat că actul adiţional nu a fost semnat de trei zile. Ne cerem scuze clienţilor, dar nu este vina noastră că nu a fost semnat documentul”, a declarat Nicolae Albu, preşedintele Sindicatului lucrătorilor poştali din România, Filiala Alba, pentru Alba24.

Potrivit acestuia, sindicaliştii au rămas în comisia de negociere cu conducerea companiei până duminică seara, la ora 11.30, reuşind să obţină majorarea salarială de 100 lei net, însă documentul care confirmă această schimbare nu a fost semnat, având în vedere că mai era nevoie de aviz de la Consiliul de Administraţie.

Albu a mai spus că unele colete sunt distribuite, dacă acestea au ajuns în judeţ înainte de declanşarea protestului.

Directorul Oficiului Judeţean de Poştă Alba, Ioan Florea, a declarat pentru Alba24 că la oficiile poştale din judeţ se lucrează, mai puţin cei care asigură activitatea de distribuţie. „Nu se distribuire din afara judeţului, pentru că nu avem ce. Activitatea va reveni la normal după ce se reia distribuţia la centrul de la Cluj”, a precizat Florea.

Reamintim că activitatea Poştei Române în judeţul Alba a fost blocată de joi dimineaţa, după ce aproximativ 450 de salariaţi din cei 490 au oprit lucrul, nemulţumiţi de faptul că le-au fost rezolvate solicitările din punct de vedere al salariilor. Astfel de proteste s-au desfăşurat la nivel naţional.

Poştaşii nu au mai plecat pe teren, pentru distribuirea corespondenţei, nu au mai fost distribuite colete, iar activitatea la ghişee a fost blocată. Sindicaliştii au spus că activitatea va fi reluată integral doar după ce revendicările le vor fi rezolvate, prin semnarea actului adiţional la contract de muncă.

Negocierile sindicaliştilor cu conducerea companiei a vizat creşterea salarială cu 100 lei net cerută de angajaţi, coborâtă de la nivelul iniţial cerut (200 lei).

Vezi şi FOTO: GREVĂ la Poşta Română. Majoritatea angajaţilor din Alba au oprit activitatea, după negocieri eşuate pentru majorări salariale

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax