Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Protocol de colaborare semnat la Alba Iulia, pentru sprijinirea pacienților cu scleroză multiplă. Ce măsuri vor lua DSP Alba, OAMGMAMR și Speromax Alba

Publicat

Alexandru Sinea, Dragos Zaharia,   Gratiela Indreica Direcția de Sănătate Publică, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali și Asociația SM Speromax Alba au încheiat, marți, un protocol de colaborare, pentru sprijinirea pacienților cu scleroză multiplă.

Protocolul a fost semnat, marți, la sediul DSP Alba, de către directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, președintele OAMGMAMR Alba, Grațiela Indreica și președintele Asociației Speromax SM Alba, Dragoș Zaharia.

Instituţiile vor colabora pentru formarea unor echipe multidisciplinare care să vină în sprijinul bolnavilor cu SM şi susținere reciprocă în campaniile de promovare a sănătății și educație pentru sănătate.

Obiectivele protocolului:

– dezvoltarea la nivel local a unui proiect de intervenție pentru pacienții cu SM, în vederea soluţionării problemelor acestora la nivel comunitar și facilitarea comunicării  acestora cu unitățile sanitare sau cu medicina primară;

– constituirea de echipe interdisciplinare care asigură monitorizarea  pacienților cu SM în teritoriu.

Direcţia de Sănătate Publică Alba prin compartimentul Evaluare, Promovare Sănătăţii şi Educaţie pentru Sănătate, se angajează, în acest context, să ofere resurse umane (asistenți medicali comunitari, în teritoriu) şi să asigure coordonarea în campaniile de promovare a sănătății, adaptate nevoilor bolnavilor de SM, precum şi suportul în procesul de formare continuă a personalului medical din asistența medicală comunitară. De asemenea, va facilita şi monitoriza parteneriatul interinstituţional creat şi al protocoalelor comune pentru serviciile de asistenţă comunitară a pacienților cu SM.

OAMGMAMR Alba va colabora cu Ministerul Sănătăţii, cu instituţii, autorităţi şi organizaţii la iniţierea şi promovarea de forme de educaţie continuă în vederea creşterii gradului de competenţă profesională a membrilor săi și la organizarea de manifestări ştiinţifice în domeniul îngrijirilor de sănătate, va asigura formatori acreditați ANFPA în formare medicală continuă şi va participa în campaniile de promovare a sănătății prevăzute în Programul Evaluare, Promovare a Sănătății și Educație pentru Sănătate care pot fi adaptate bolnavilor cu SM. Totodată, va menţine o legătură permanentă cu asistența medicală comunitară, prin reprezentanţii desemnaţi, pentru informarea acţiunile de interes comun desfăşurate de oricare dintre cei doi parteneri, asigurând astfel respectarea de către asistenţii medicali generalişti, moaşele şi asistenţii medicali a obligaţiilor ce le revin faţă de pacient şi de sănătatea publică. Va participa în echipe mixte la acţiuni cu tematică specifică şi la instruirile personalului implicat, în domeniul managementului pacientului cronic. Organizaţia va mai monitoriza rezultatele activităților stabililte pentru activităţile specifice menţionate în acordul de parteneriat.

Asociaţia SM Speromax Alba va furniza acces la baza de date cu pacienții de scleroză multiplă în evidența asociației şi va participa în echipe mixte la acţiuni cu tematică specifică şi la instruirile personalului implicat, la campaniile de promovare a sănătății prevăzute în Programul Evaluare, Promovare a Sănătății și Educație pentru Sănătate care pot fi adaptate bolnavilor cu SM şi va menţine o legătură permanentă cu asistența medicală comunitară. De asemenea, va monitoriza rezultatele activităților stabilite.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. marica

    joi, 05.10.2017 at 10:33

    cine ieste baiatu de la miljoc

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax