Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Provocare pentru studenții teologi din Alba Iulia: Un profesor le-a propus să filmeze interviuri în locul lucrărilor de seminar

Publicat

Studenții teologi din Alba Iulia, anii 3 și 4, au primit o provocare la seminarul de Misiologie din acest semestru.

Profesorul Răzvan Brudiu, titularul disciplinei, le-a propus înlocuirea lucrărilor clasice, mai mult sau mai puțin originale, cu interviuri realizate cu personalități ale ortodoxiei actuale.

În ciuda lipsei de experiență, rezultatul a fost extraordinar, apreciază diaconul Răzvan Brudiu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, potrivit basilica.ro.

„Forma dialogului și conținutul întrebărilor au fost concepute integral de către studenții teologi, în funcție de propriile lor interese, motiv pentru care fiecare interviu este original, lipsit de orice tipar preconceput”, a declarat părintele profesor.

„Acest proiect are scopul de a lămuri un singur aspect: Ortodoxia este mai mult decât o modă sau o confesiune, este un ‹statement›.

Sperăm că o parte din cei care vizionează respectivele materiale vor face din ortodoxie (sau poate, mai bine spus, să descopere) propriul ‹state of mind›”.

Interviurile au fost prezentate la orele de seminar, unde studenții și-au împărtășit experiența de pe teren și au analizat rezultatele muncii lor.

Părintele Răzvan Brudiu a evidențiat efortul depus de echipa studentului Andrei Popa care a mers până în Grecia pentru acest demers și l-a intervievat pe Părintele Nifon Tsappas, egumen la Mănăstirea „Sfântul Nectarie” din Atena.

Rezultatele demersului jurnalistic al studenților sunt publice, pe contul de YouTube al părintelui profesor, în seria intitulată „Dileme, interogații, răspunsuri și căutări studențești”.

Podcasturile se pot viziona accesând canalul de youtube al părintelui profesor Răzvan Brudiu, potrivit paginii de Facebook a Facultății de Teologie Alba Iulia.

Până acum au fost postate interviuri cu Episcopul vicar Damaschin Dorneanul, Pr. conf. univ. dr. Ioan Bizău de la Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca, Protos. Serafim Bădilă de la Mănăstirea Cășiel și cu Ieromonahul Mihail Lupescu de la Mănăstirea Oașa.

Dileme, interogații, răspunsuri și căutări studențești

YouTube video

YouTube video

Alte filmări:

sursa foto: basilica.ro

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax