Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Proxeneţii din Dosarul „Prostituate pentru VIP-uri” rămân în arest

Publicat

Inculpaţii din Dosarul „Prostituate pentru VIP-uri” vor mai rămâne în arest, încă 30 de zile. Tribunalul Alba a hotărât, joi, prelungirea mandatului de arestare preventivă dispusă în cursul urmăririi penale.

Iniţial, magistraţii Tribunalului Alba au dispus arestarea celor 12 învinuiţi pe o perioadă de 29 de zile, termen care urma să expire astăzi. Conform noii hotărâri judecătoreşti, Teodor Schiop, Adrian Bălan, Sergiu Cândea, Virgil Dura, Gheorghe Lupu, Nicolae Muntean, Ioan Roşca, Petru Şerpu, Adrian Trifa, Ioan Decebal, Gabriel Bakai şi Claudiu Vulpe vor mai rămâne după gratii încă 30 de zile. Instanţa a dispus eliberarea unui nou mandat de arestare în lipsă şi pentru Raul Hancheş, zis Pricu. La încheierea acestui termen, judecătorii vor verifica din nou oportunitatea unei eventuale prelungiri.

Cei 13 inculpaţi fac parte dintr-o reţea infracţională destructurată de procurorii DIICOT, la finalul lunii octombrie 2010. Acuzaţiile la adresa acestora sunt de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi şantaj.

În ceea ce priveşte activităţile de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism ale grupării infracţionale, din investigaţii a rezultat că un număr de 20 de fete, printre ele şi minore, erau plasate pentru a întreţine relaţii sexuale fie la localuri din Alba Iulia şi din apropierea municipiului, fie direct acasă la clienţi. Potrivit oamenilor legii, clienţii se întâlneau cu fetele doar după ce, în prealabil discutau cu membrii grupării şi conveneau cât trebuie să plătească, cea mai mare parte a banilor ajungând la suspecţi fie direct de la client, fie erau predaţi de fete. În ce priveşte infracţiunile comise cu violenţă (recuperări la comandă, santaje, lipsire de libertate în mod ilegal, tâlhărie), din investigaţiile efectuate de poliţişti a reieşit că gruparea infracţională coordonată de către Teodor Şchiop a şantajat, la comandă, mai multe persoane, în vederea recuperării unor datorii. De asemenea, aceştia sunt suspectaţi şi de tâlhărie şi lipsire de libertate în mod ilegal, fapte comise asupra unor clienţi ai prostituatelor care lucrau în folosul grupului infracţional.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax