Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PSD a luat măsuri concrete pentru sprijinirea românilor cu venituri mici și pentru sporirea investițiilor din fonduri europene

Publicat

Coaliția de guvernare a decis lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice în valoare de 1,1 miliarde euro.

Acestea reprezintă un sprijin real pentru România, pentru românii care au datorii sau venituri mai mici. Măsurile vor fi aplicate de la data de 1 iulie 2022.

Acestea vizează:

1. Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.

2. Acordarea unui sfert din diferența de salariu  în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită salariaților din sistemul public.

3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei.

Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:

A. Diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10%, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile și asistența socială.

B. Suspendarea angajărilor la stat începând cu 1 iulie.

C. Creșterea colectării veniturilor la bugetului general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei.

D. Accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al Programului Național de Redresare și Reziliență. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției.

Pentru PSD, este esențial ca în această perioadă să ajute cât mai mulți români cu venituri reduse, persoane vulnerabile, familii tinere și pensionari. La fel de importantă e dezvoltarea comunităților locale cu ajutorul programelor de finanțare europeană!

Cu respect pentru locuitorii județului Alba,

Deputat PSD de Alba, Radu Marcel Tuhuț

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. albaiulian

    joi, 26.05.2022 at 09:37

    Ati luat pe dracu… Cei care o sa deconteze pentru aceasta perioada de recesiune o sa fiti voi pesedistii, care nu o sa mai luati nici 15% la alegerile din 2024! Penelistii sunt smacheri si o sa dea vina pe voi, care sunteti perceputi ca fiind niste „prosti bruxelizati”!

  2. pilu

    joi, 26.05.2022 at 11:59

    Păi mă tromboniştilor, în afară de pomeni nu ştiţi să faceţi nimic ! Ia comentează măi parlamentar deştept. cum explici faptul că de când aţi venit la guvernare angajările la stat au fost de 2 000 de oameni pe lună ? De unde îi plătiţi pe ăştia, dacă voi ziceţi că faceţi economii pentru investiţii ? Din acele 10 miliarde fictive pe v-aţi propus să le incasaţi din colectarea taxelor ? Sunteţi o adunătură de dezorientaţi !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax