Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PSD Alba a reclamat la BEJ prezenţa unor afișe electorale cu candidați ai Opoziţiei în vecinătatea secțiilor de votare

Publicat

afise electorale

Partidul Social Democrat Alba a depus sesizări la Biroul Electoral Județean după ce reprezentanţi ai formaţiunii politice au văzut, duminică, în apropierea unor secţii de votare din judeţ, afișe electorale cu candidați PNL, USR-PLUS, PMP și ai altor partide.

UPDATE: Potrivit sursei citate, astfel de cazuri sunt înregistrate la Bistra, Lupșa, Livezile și Meteș, iar afișele se află la mai puțin de 500 de metri de secțiile de votare.

PSD Alba transmite că un astfel de afiș, cu reprezentanți ai PNL, a fost identificat în Lupşa, aproape de secția de votare.

“Materialele de propagandă electorală au fost afișate din timpul campaniei, iar președinții secțiilor de votare nu și-au îndeplinit obligațiile legale de sesizare a primarului în preziua alegerilor în vederea îndepărtării afișelor. Partidul Social Democrat Alba a cerut să se dispună măsurile necesare pentru ca președinții să ducă la îndeplinire cerințele legale de îndepărtare a materialelor de propagandă electorală”, precizează reprezentanţii PSD, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, un reprezentant PSD dintr-o secție de votare a semnalat că nu se respectau prevederile legale referitoare la informarea alegătorului privind dreptul de opțiune pentru un singur tip de scrutin sau pentru ambele.

“Este cunoscut faptul că liderii PNL au recomandat celor aflați în secțiile de votare să facă liste cu cei care au votat sau nu la referendum, ceea ce este ilegal.

Precizăm că violarea prin orice mijloace a secretului votului se pedepsește cu amendă, iar dacă fapta a fost comisă de un membru al biroului electoral al secției de votare, pedeapsa prevede închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă și interzicerea exercitării unor drepturi. Este dreptul oamenilor să aleagă dacă doresc să voteze, sau nu, și la referendum.

Nu în ultimul rând, există suspiciuni că reprezentanții PNL din Alba continuă propaganda electorală, aproape de sediul secțiilor de votare, încercând astfel să influențeze alegătorii”, se precizează în comunicatul PSD Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax