Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

PSD Alba a reclamat la BEJ prezenţa unor afișe electorale cu candidați ai Opoziţiei în vecinătatea secțiilor de votare

Publicat


afise electorale

Partidul Social Democrat Alba a depus sesizări la Biroul Electoral Județean după ce reprezentanţi ai formaţiunii politice au văzut, duminică, în apropierea unor secţii de votare din judeţ, afișe electorale cu candidați PNL, USR-PLUS, PMP și ai altor partide.

UPDATE: Potrivit sursei citate, astfel de cazuri sunt înregistrate la Bistra, Lupșa, Livezile și Meteș, iar afișele se află la mai puțin de 500 de metri de secțiile de votare.

PSD Alba transmite că un astfel de afiș, cu reprezentanți ai PNL, a fost identificat în Lupşa, aproape de secția de votare.

“Materialele de propagandă electorală au fost afișate din timpul campaniei, iar președinții secțiilor de votare nu și-au îndeplinit obligațiile legale de sesizare a primarului în preziua alegerilor în vederea îndepărtării afișelor. Partidul Social Democrat Alba a cerut să se dispună măsurile necesare pentru ca președinții să ducă la îndeplinire cerințele legale de îndepărtare a materialelor de propagandă electorală”, precizează reprezentanţii PSD, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, un reprezentant PSD dintr-o secție de votare a semnalat că nu se respectau prevederile legale referitoare la informarea alegătorului privind dreptul de opțiune pentru un singur tip de scrutin sau pentru ambele.

“Este cunoscut faptul că liderii PNL au recomandat celor aflați în secțiile de votare să facă liste cu cei care au votat sau nu la referendum, ceea ce este ilegal.

Precizăm că violarea prin orice mijloace a secretului votului se pedepsește cu amendă, iar dacă fapta a fost comisă de un membru al biroului electoral al secției de votare, pedeapsa prevede închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă și interzicerea exercitării unor drepturi. Este dreptul oamenilor să aleagă dacă doresc să voteze, sau nu, și la referendum.

Nu în ultimul rând, există suspiciuni că reprezentanții PNL din Alba continuă propaganda electorală, aproape de sediul secțiilor de votare, încercând astfel să influențeze alegătorii”, se precizează în comunicatul PSD Alba.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Zeci de răniți și imobile avariate în urma unui cutremur produs în Albania. După o oră s-a înregistrat unul și în Vrancea

Publicat

UPDATE: Presa anunță că ar fi vorba despre minim 68 de răniți, după ce autoritățile anunțaseră inițial 20. Cutremurul s-a resimțit la mare depărtare de locul producerii.  Un seism cu magnitudinea de 5,6 pe scara Richter s-a produs, sâmbătă seara, la 30 de kilometri vest de capitala Albaniei, Tirana, a anunţat Serviciul de prospectare geologică […]

Citește mai departe
Publicitate

Educație

Raport CE: Elevii din România vor avea anul acesta cele mai lungi vacanțe de Crăciun și Paște din UE

Publicat

vacanta de iarna

Elevii din România vor avea 41 de zile de vacanță de sărbători, potrivit calendarului anului școlar 2019-2020. Sunt 23 de zile pentru Vacanța de Crăciun și încă 18 zile libere în Vacanța de Paște. Sunt cele mai lungi perioade de vacanță din Uniunea Europeană, atât pentru perioada liberă de Crăciun, cât și pentru Paște, potrivit […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO DOCUMENT: Cea mai veche hartă a oraşului Alba Iulia. Prima imagine a Cetăţii medievale, de la 1687 o datorăm unui italian

Publicat

Prima imagine a Cetății medievale din Alba Iulia o datorăm unui italian și este datată în 1687. Planul stampă ne înfățișează orașul și incinta Cetății în linii generale, dar precise, susțin istoricii. „Pianta d’ Alba Iulia“ ne aduce în față o Cetate în formă pătrată, cu două bastioane (lucrare de fortificație construită de obicei la […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Român condamnat la cea mai grea pedeapsă în Germania: închisoare pe viață. Faptele sale i-au oripilat pe anchetatori

Publicat

Un român de 23 de ani a fost condamnat în Germania la închisoare pe viață, cea mai aspră pedeapsă din legea penală din această țară, care este aplicată în mod excepțional. Sava J. și-a ucis șefa, o femeie în vârstă de 51 de ani, pentru că nu a vrut să-i mărească salariul. Ce a urmat după […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate