Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

PSD Alba a reclamat la BEJ prezenţa unor afișe electorale cu candidați ai Opoziţiei în vecinătatea secțiilor de votare

Publicat

afise electorale

Partidul Social Democrat Alba a depus sesizări la Biroul Electoral Județean după ce reprezentanţi ai formaţiunii politice au văzut, duminică, în apropierea unor secţii de votare din judeţ, afișe electorale cu candidați PNL, USR-PLUS, PMP și ai altor partide.

UPDATE: Potrivit sursei citate, astfel de cazuri sunt înregistrate la Bistra, Lupșa, Livezile și Meteș, iar afișele se află la mai puțin de 500 de metri de secțiile de votare.

PSD Alba transmite că un astfel de afiș, cu reprezentanți ai PNL, a fost identificat în Lupşa, aproape de secția de votare.

“Materialele de propagandă electorală au fost afișate din timpul campaniei, iar președinții secțiilor de votare nu și-au îndeplinit obligațiile legale de sesizare a primarului în preziua alegerilor în vederea îndepărtării afișelor. Partidul Social Democrat Alba a cerut să se dispună măsurile necesare pentru ca președinții să ducă la îndeplinire cerințele legale de îndepărtare a materialelor de propagandă electorală”, precizează reprezentanţii PSD, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, un reprezentant PSD dintr-o secție de votare a semnalat că nu se respectau prevederile legale referitoare la informarea alegătorului privind dreptul de opțiune pentru un singur tip de scrutin sau pentru ambele.

“Este cunoscut faptul că liderii PNL au recomandat celor aflați în secțiile de votare să facă liste cu cei care au votat sau nu la referendum, ceea ce este ilegal.

Precizăm că violarea prin orice mijloace a secretului votului se pedepsește cu amendă, iar dacă fapta a fost comisă de un membru al biroului electoral al secției de votare, pedeapsa prevede închisoare de la 6 luni la 3 ani sau amendă și interzicerea exercitării unor drepturi. Este dreptul oamenilor să aleagă dacă doresc să voteze, sau nu, și la referendum.

Nu în ultimul rând, există suspiciuni că reprezentanții PNL din Alba continuă propaganda electorală, aproape de sediul secțiilor de votare, încercând astfel să influențeze alegătorii”, se precizează în comunicatul PSD Alba.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Doi tineri din Alba au dispărut în apele Rinului. Autoritățile din Nackenheim i-au căutat cu scafandri și elicoptere

Publicat

v

Doi tineri din județul Alba, în vârstă de 22 și 31 de ani, muncitori sezonieri în Germania, au dispărut în apele Rinului, în urmă cu câteva zile, și nu au mai fost văzuți de atunci. Cei doi munceau în domeniul viticulturii.  Informația a apărut în ziarul german Allgemeine Zeitung, unde se vorbește despre mai multe […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

Parlamentul a votat Legea Pensiilor. Impact bugetar de 33 miliarde de lei în următorii doi ani

Publicat

parlament

Camera Deputaţilor a votat azi cu 197 de voturi proiectul legii pensiilor, inițiat de fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu. Proiectul are un impact bugetar uriaș, estimat la peste 8 miliarde de lei în acest an și 25 miliarde de lei anul viitor. FMI și Comisia Europeană au avertizat că majorările ar putea deveni […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Ce metodă au găsit două profesoare din Zlatna, pentru a-i apropia pe elevi de literatură. Cărți esențiale și dezbateri

Publicat

h

Proiect inedit al Liceului ”Corneliu Medrea” din Zlatna. Mirela Rusan și Elena Rof, profesoare în cadrul instituției de învățământ, s-au decis în urmă cu un an să facă ceva pentru a-i aduce pe elevi mai aproape de lectură. În spiritul cenaclurilor de altă dată, au organizat un grup de elevi împreună cu care au stabilit […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Florin Roman: „Amendamentul Roman” aduce peste 20 de milioane de lei la bugetul județului Alba

Publicat

roman

Adoptarea “amendamentului Roman” în noul Cod administrativ înseamnă peste 20 de milioane de lei în plus la bugetul județului și a localităților din Alba. Pentru prima dată, în ultimii 30 de ani, redevențele rămân în proporție de 80% la nivel local, 40% la bugetul județului și 40% la primării, a transmis deputatul PNL de Alba, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate