Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PSD Alba, fruntașă în țară la strâns bani pentru partid. Organizația lui Dîrzu este pe locul 6 în topul cotizațiilor


Publicat

psd

Partidul Social Democrat a adunat peste 8,4 milioane de lei de la membrii săi în 2018, PSD Alba fiind pe locul 6 în topul organizațiilor, cu peste 380.000 de lei strânși din cotizații, potrivit Radio Europa Liberă România. Pe lângă acești bani, PSD a înregistrat o subvenție record, de peste 96,8 milioane de lei.

PSD a comandat un audit pentru primele șase luni ale acestui an pentru a vedea care este situația financiară și dacă sunt probleme în înregistrările contabile. Auditul a fost cerut de Dăncilă după Congres, mai ales că fostul trezorier este trimis în judecată de DNA pentru delapidare. Auditul este aproape de finalizare, el urmând să fie prezentat conducerii partidului la începutul lunii august, potrivit europalibera.org.

Subvenție de peste 96 milioane de lei, cotizații de 8,4 milioane de lei, în 2018

Partidul Social Democrat a înregistrat anul trecut o subvenție record, de peste 96.849.680 de lei. Creșterea a fost spectaculoasă față de 2017, când subvenția anuală era de 16 milioane de lei pentru PSD. Artizanul acestei explozii în conturile partidului a fost tot fostul trezorier Mircea Drăghici, cel care a inițiat în Parlament modificarea Legii finanțării partidelor politice. Toate formațiunile parlamentare au beneficiat în 2018 de o subvenție majorată consistent după artificiul lui Drăghici.

Cel mai mult a luat însă PSD, care va încasa în 2019 o subvenție de aproape 144 de milioane de lei, scrie europaliberă.org.

Pe lângă acești bani publici, PSD a mai strâns 916.331 de lei și din alte surse de venit precum închirierea spațiilor aflate în patrimoniul propriu pentru organizarea birourilor parlamentare, potrivit documentelor din contabilitatea partidului.

Partidul a adunat însă bani și de la membrii săi, peste 8.4 milioane de lei fiind strânși din cotizații.

TOPUL celor mai bune zece organizații PSD – cotizații

 1. PSD Dâmbovița – 653.860 de lei
 2. PSD Iași – 461.835 de lei
 3. PSD Hunedoara – 460.326 de lei
 4. PSD Timiș – 419.201 de lei
 5. PSD Buzău – 392.346 de lei
 6. PSD Alba – 382.601 de lei
 7. PSD Prahova – 345.550 de lei
 8. PSD Constanța – 332.286 de lei
 9. PSD Botoșani – 321.566 de lei
 10. PSD Arad – 270.360 de lei

Cele mai slabe zece organizați PSD – cotizații (fără Harghita și Covasna)

 1. PSD Sector 5 (Daniel Florea)– 0 lei
 2. PSD Ilfov (Gheorghe Bolintineanu) – 9.700 de lei
 3. PSD Vrancea (Marian Oprișan) – 14.500 de lei
 4. PSD Sector 4 (Daniel Băluță) – 31.211 de lei
 5. PSD Caraș Severin – 47.880 de lei
 6. PSD Maramureș – 49.950 de lei
 7. PSD Sector 2 – 56.332 de lei
 8. PSD Sălaj – 57.706 de lei
 9. PSD Vaslui – 69.705 de lei
 10. PSD Sector 1 – 77.222 de lei

Din partea membrilor Consiliului Național al PSD s-au adunat în vistieria partidului în 2018 peste 236 mii de lei.

sursa: romania.europalibera.orgȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

 1. Milu

  vineri, 26.07.2019 at 08:48

  Sa fie clar: „cotizatiile” vin mai ales de la cei care ocupa posturi caldute la firmele de stat. Ce nu-i clar? Trebuie vazut cine sunt cei in posturi inalte si de la ce partide fac parte. Nu exista nici o autoritate care sa verifice si sa supravegheze angajarea directorilor de institutii publice. De ce ar fi, ca nu are importanta decat pentru idiotii care ii platesc din banii publici.
  Ca sa obtina un post bun, cotizeaza la partid si uite asa se ridica nivelul cotizatiilor. Simplu ca buna-ziua.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

SONDAJ ALBA24: Cine doriți să fie viitorul primar al orașului TEIUȘ? Lista candidaților la alegerile locale 2020

Publicat

sondaj partide

Lupta pentru locul de primar al orașului TEIUȘ a început.

Candidații care și-au anunțat până acum intenția de a ocupa această funcție sunt: Mirel Vasile Hălălai – PSD, Aura Alexandra Ardelean – USR-PLUS, Aurel Breaz – PNL, Octavian Rusu – PRO Romania, Andreea Pop – ALDE.

Pe care dintre următorii candidați l-ați vota pentru funcția de PRIMAR al orașului TEIUȘ?

Loading ... Loading ...

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Mănăstirea Oașa, o oază de liniște sufletească cu o priveliște care își taie respirația

Publicat

La o distanță de aproape 70 de kilometri de Alba Iulia, pe traseul care duce spre Șureanu, se află Mănăstirea Oașa, o adevărată oază de liniște pentru cei dornici să descopere viața duhovnicească și rugăciunea. Situată pe Valea Frumoasei, la o altitudine de 1350 de metri, între păduri de brad și de molid, pe malul lacului cu același nume, Mănăstirea Oașa este un punct de referință în monahismul românesc.

Din locul acesta, priveliștea îți taie respirația. Cât cuprinzi cu privirea se întinde „împărăția sălbăticiunilor” așa cum numea Sadoveanu acești munți care i-au îmblânzit sufletul cu frumusețea lor și l-au făcut să declare că este cel mai frumos loc pe care l-a văzut. În fiecare an, Mănăstirea Oaşa găzduieşte tabere de tineret prin care mii de tineri îl găsesc acolo pe Dumnezeu și se descoperă pe ei înșiși cu ajutorul părinților din mănăstire.

La Mănăstirea Oașa tradiția a rămas la fel de vie ca acum zeci de ani. La fel ca în multe alte mănăstiri românești, veți găsi aici icoane făcătoare de minuni, seri duhovnicești la lumină de lămpaș, muncă și rugăciune de dimineața până noaptea, dusă de obștea călugărilor, întocmai ca pe muntele Athos. Pentru sufletul celor care au intrat pe poarta ei de lemn, Mănăstirea Oașa este un loc cu binecuvântări.

Biserica centrală a Mănăstirii Oașa este închinată Adormirii Maicii Domnului, hram prăznuit în ziua de 15 august. În urmă cu mai bine de nouă ani, pe 27 iulie 2011, Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a pus piatra de temelie pentru noua biserică a mănăstirii, biserică ce poartă hramul Sfântului Mucenic Pantelimon, hram prăznuit în ziua de 27 iulie.

Scurt istoric al Mănăstirii Oașa

În anul 1943, scriitorii Ioan Pop și Mihail Sadoveanu au ridicat pe Valea Frumoasei o bisericuță din lemn. Această biserică a fost strămutată pe actualul amplasament în 1983, odată cu amenajarea lacului de acumulare construit pe Valea Frumoasei (barajul Oașa). Mai târziu, biserica a fost reparată prin grija preotului Petru Șora, din comuna Șugag.

Biserica din lemn este zidită pe o fundație de piatră, în formă de cruce. Biserica are o singură turlă, fiind acoperită cu șindrilă. Lăcașul de cult a fost pictat, în frescă, între anii 1985-1986, de către pictorul Liviu Dumbrava, din Gura Humorului.

Pisania de la intrare precizează următoarele:

„Cu vrerea tatălui, cu ajutorul fiului și împreună, lucrarea Sfântului Duh, ridicatu-s-a această biserică din lemn, cu hramul ”Adormirea Maicii Domnului” în colonia Fetița, de pe Valea Frumoasei, comuna Șugag, jud. Alba, în anul 1982-1983, prin părinteasca purtare de grijă a P. S. Episcop Emilian Brîndaș, al Alba-Iuliei, primul ierarh al refăcutei eparhii după 275 ani, paroh fiind C. PR. Petru Faur și protopop P. C. PR. Viorel Porcaru.

Construită cu ajutorul șantierului T. C. H. Valea Sebeșului și sprijinul bunilor noștri credincioși de aici, biserica a fost împodobită cu pictură în tehnica ”Fresco” de pictorul Liviu Dumbravă din Gura Humorului între anii 1985-1986, reconstruită în locul unei vechi biserici din anul 1943 al cărei ctitor, scriitorul Ionel Pop, se întâlnea aici adesea, în clipe de meditație și de reculegere cu marele scriitor Mihail Sadoveanu, bisericii noi i s-au făcut unele îmbunătățiri, meșterul Petru Sora din Șugag îmbinând și alte elemente din arhitectura tradițională.

Lucrările acestea fiind bineplăcute lui Dumnezeu, P. S. Episcop Emilian înconjurat de un sobor de preoți și de credincioși ai acestor locuri, a sfințit această biserică în ziua de … împărtășind tuturor celor prezenți cuvânt de învățătură pentru păstrarea credinței străbune și slujirea patriei noastre scumpe spre preamărirea lui DUMNEZEU cel în Treime închinat, Tatăl, Fiul și Sfântul Duh. Amin”. 

Biserica a fost sfințită din nou în anul 1990, iar în jurul ei s-a rânduit o mănăstire de măicuțe. La început obștea a fost pusă sub îndrumarea duhovnicească a maicii starețe Iustiniana Macarie. Obștea număra, pe atunci, în jur de douăzeci de suflete.

Cu ajutorul primit de la Compania de Construcții „Hidrotehnica” au fost ridicate: corpul de chilii, în stil brâncovenesc, cu etaj, stăreția, trapeza și clopotnița din fata bisericii. Iernile grele și accesul dificil în acest loc au făcut ca maicile să întâmpine dificultăți greu de biruit, astfel că în anul 1998 maicile au părăsit mănăstirea.

Ulterior, în acest loc pustiu și greu accesibil s-a așezat o obște de călugări, data oficială de întemeiere a acestei noi obști monahale fiind 1 iunie 2000.

sursa: crestinortodox.ro, basilica.ro, viziteazaalbaiulia.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Ministrul Sănătății: România a solicitat Uniunii Europene 10 milioane de doze de vaccin anti-Covid-19

Publicat

Ministrul Sănătăţii a anunţat sâmbătă că a cerut oficialilor Uniunii Europene 10 milioane de vaccinuri anti-Covid-19, în momentul în care vaccinul va intra pe piaţă.

Aflat într-o vizită la Iaşi, ministrul Nelu Tătaru a spus că România poate avea acces la acest vaccin printr-un mecanism de cooperare pus la punct de Comisia Europeană.

„Am făcut o solicitare de 10 milioane. Am vrut să asigurăm măcar pentru 50% din populaţie. Să vedem cât vom primi de la nivelul Uniunii Europene din această cantitate cerută”, a declarat ministrul Sănătăţii în cadrul unei conferinţe de presă.

Prin acelaşi mecanism şi premierul Ungariei, Viktor Orban, a anunţat recent că a făcut deja o precomandă de 5 milioane de doze de vaccin anti Covid-19. Orban a explicat că această precomandă este un fel de asigurare că sistemul sanitar va reuşi să facă faţă mult mai bine unui al doilea val al pandemiei.

La ora actuală, în lume, sunt peste 100 de variante de vaccin în lucru, dintre care peste 20 au intrat în faze avansate de testare.

sursa: hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

SONDAJ Alba24: Cine doriți să fie viitorul primar al municipiului BLAJ? Lista candidaților la alegerile locale 2020

Publicat

Lupta pentru locul de primar al municipiului BLAJ a început. Candidații care și-au anunțat până acum intenția de a ocupa această funcție sunt: Dorin Voina – PSD, Mihai Boitor – USR-PLUS, Gheorghe Valentin Rotar – PNL, Silvia Marcu – ALDE. PRO România nu a anunțat încă cine va candida din partea formațiunii. 

Vă puteți exprima opinia și preferințele într-un sondaj legat de candidații la primăria municipiului BLAJ – Alba24.

Pe care dintre următorii candidați l-ați vota pentru funcția de PRIMAR al municipiului BLAJ?

Loading ... Loading ...

Vezi și SONDAJ Alba24: Cine doriți să fie viitorul primar al municipiului Alba Iulia? Lista candidaților la alegerile locale 2020

Vezi și SONDAJ Alba24: Cine doriți să fie viitorul președinte al Consiliului Județean Alba. Lista candidaților anunțați

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate