Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PSD Alba împărțit în două tabere, cu două viziuni diferite. Întâlniri private, la ”o poveste” înainte de ședința de partid

Publicat

PSD Alba ar fi împărțit în două tabere cu viziuni diferite, tabere ce se formează în jurul actualului președinte interimar, deputatul Radu Marcel Tuhuț și a senatorului Călin Matieș. 

Deși nu a folosit cuvântul ”tabără”, senatorul Matieș a declarat într-o conferință de presă, vineri, 19 noiembrie, la sediul partidului din Alba Iulia, că în interitorul formațiunii politice sunt două viziuni. 

Însă, lucrurile sunt clare în ceea ce privește existența a două tabere, mai ales după acțiunea lui Tuhuț de miercuri, 17 noiembrie. Atunci, Tuhuț a mers la București pentru a-l susține pe fostul președinte Ioan Dîrzu pentru o posibilă funcție de prefect al județului. 

Acțiunea actualului președinte interimar nu ar fi fost discutată în partid, ci acesta ar fi mers pentru a-l susține pe Dîrzu, alături de primarii din Gârbova și Stremț. 

Faptul că nu a fost o decizie a partidului în susținerea lui Dîrzu, pentru o revenire a acestuia pe scena politică județeană, a fost confirmat de Matieș în timpul conferinței.

Potrivit acestuia, în interiorul partidului au fost câteva discuții, referitoare la propunerea lui Paul Stănescu despre posibilitatea ca, acolo unde județul a fost câștigat la alegeri de PNL, prefectul să fie numit de PSD și invers, însă nu a fost indicat vreun membru al PSD Alba.

Cele două viziuni diferite din interiorul PSD Alba au fost descrise de Matieș ca fiind viziuni de marketing.

În timp ce tabăra lui Tuhuț ar fi susținută de vechea conducere a PSD Alba, care și-ar dori revenirea pe mai multe funcții deținute anterior, tabăra ce se conturează în jurul Matieș ar vrea să promoveze și tinerii din partid.

Matieș este sprijinit de primarul din Teiuș, Mirel Hălălai, fratele fostului prefect de Alba, Dănuț Hălălai.

Un alt nume ce ar înclina spre tabăra lui Matieș, potrivit surselor alba24.ro din interiorul partidului, ar fi europarlamentarul Victor Negrescu.

Acesta este cel care l-ar fi susținut pe Tuhuț la București, atât pentru funcția de deputat, cât și pentru cea de președinte, însă acum ar vrea să facă pasul în spate.

Discuții la ceas de seară, înainte de ședința oficială a PSD Alba

Sâmbătă, 20 noiembrie, PSD Alba urmează să aibă o ședință unde se va discuta propunerea lui Tuhuț de la București (susținerea lui Dîrzu – n.r.), dar și alte neînțelegeri din interiorul partidului.

Însă senatorul Matieș a spus că vineri seara, într-o locație privată, va avea o întâlnire alături de Traian Popa, primarul din Stremț, ”la o poveste, la o plăcintă”, întâlnire la care mai sunt chemați și alți social-democrați.

Mai mult de atât, Matieș a declarat că întâlniri cum va fi cea de vineri seara, în care sunt chemați membri de partid, dar și oameni de afaceri, au mai fost.

Acesta a precizat că până în prezent președintele interimar, Marcel Tuhuț, nu a fost chemat la asemenea întâlniri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Oz

    vineri, 19.11.2021 at 12:34

    Au simtit mirosul functiilor.
    Nu sunteti capabili de absolut nimic. Niste flamanzi de functii si de bani.
    Nu e nici o diferenta intre cei 2 unul traieste in trecut si unul doarme.

  2. pilu

    vineri, 19.11.2021 at 13:11

    Ma nenorocitilor, voi tot cu batranii elefanti vreti sa iesiti in lume ? La voi esalonul doi (tinerii), nu conteaza numai cand se ridica mana ? Asa e mai Tuhut, batranii cu batranii, ca ei ne-au aduc in ca…t, dar tu o sti pe a ta. Aia proasta.

  3. Rosianu

    vineri, 19.11.2021 at 18:33

    Lehamitea vine intotdeauna atunci cand se iveste ocazia de a refirma ceva si se incepe reforma tot cu mentalitatea si oamenii vechi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax