Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PSD Alba: Nu albaiulienii trebuie să plătească greșelile conducerii CJ Alba – așa cum din servilism au decis consilierii PNL

Publicat

psd alba

Nu albaiulienii trebuie să plătească greșelile conducerii Consiliului Județean – așa cum din servilism au decis consilierii locali ai PNL

”Nu albaiulienii trebuie să plătească greșelile și iresponsabilitatea conducerii Consiliului Județean Alba – care nu a reușit în atâția ani să pună în funcțiune depozitul ecologic de la Galda de Jos –, așa cum, din servilism – pentru a fi pe placul conducerii primăriei –, consilierii locali ai PNL au votat scumpirea, în medie, cu peste 25% a serviciilor de salubrizare.

Fără doar și poate normal ar fi fost ca scumpirea serviciilor de salubrizare să fie suportată nu de albaiulieni, ci de către cei care stăruie de 10 ani în iresponsabilitate și cunosc de atâta timp că groapa de gunoi de la Pârâul Iovului avea să se închidă în 2015. Pentru ei, însă, dictonul << ai greșit, ai plătit >> este valabil doar în sens invers. Societatea care se ocupă de serviciile de salubrizare plimbă gunoiul de ani de zile la sute de kilometri pentru a-l depozita.

Iresponsabili și nechibzuiți, dar mai ales servili, au fost și consilierii PNL, majoritari în Consiliul Local Alba Iulia, care, în loc să judece această speță, i-au făcut buni de plată pe… albaiulieni și au votat încheierea unui act adițional cu SC Polaris M Holding SRL Constanța care prevede creșterea prețurilor, după cum urmează:

– Colectarea separată și transportul separat al deșeurilor municipale nesortate de la persoane fizice, asociații de proprietari la depozitul ecologic Polaris Mediu din municipiul Târgu Jiu: tarif vechi – 7,707 lei/pers/lună, fără TVA – tarif propus și aprobat – 9,974 lei/pers/lună, fără TVA.

– Colectare separată și transportul separat al deșeurilor municipale nesortate de la agenți economici și instituții publice la depozitul ecologic Polaris Mediu din municipiul Târgu Jiu, tarif vechi – 111,060 lei/mc, fără TVA – tarif propus și aprobat – 139,77 lei/mc, fără TVA.

– Precolectat, colectat, transport deșeuri stradale la depozitul ecologic Polaris Mediu din municipiul Târgu Jiu: tarif vechi – 0,8164 lei/ 100 mp, fără TVA – tarif propus și votat – 1,029 lei/ 100 mp, fără TVA.

– Precolectat, colectat, transport deșeuri din rampe necontrolate la depozitul ecologic Polaris Mediu din Târgu Jiu, tarif vechi – 102,556 lei/mc, fără TVA – tarif propus și aprobat – 126,438 lei/ mc, fără TVA

Sigur, în apărarea lor vor spune că majorarea vizează ”colectare separată” și ”transport separat”, dar nu, nu trebuie facultate să calculezi că ai nevoie de mai multe resurse pentru a transporta gunoiul dincolo de Munții Carpați.

În acest context, trebuie menționat că gunoiul menajer nu se află la prima scumpire în ultimii ani și nu de ieri, de azi, îl ducem la sute de kilometri. Groapa de gunoi de la Pârâul Iovului nu s-a închis, în 2015, peste noapte, iar depozitul de la Galda ar fi fost normal să fie operațional în urmă cu patru ani.

Este regretabil că în Consiliul Local au intrat consilieri care, în loc să apere interesele albaiulienilor, îi obligă să plătească nejustificat, doar pentru a ascunde sub preș greșelile colegilor lor de partid de la Consiliul Județean.

Este păcat că locuitorii din Alba Iulia și deopotrivă din celelalte localități ale județului ajung să plătească pentru greșeli administrative în condițiile în care, în alte județe, haldele ecologice sunt operaționale de câțiva ani, timp în care ”harnica administrație liberală” – așa cum se autodefinește – ar fi avut posibilitatea să ia măcar o foaie și un pix” a declarat Bogdan Medrea, liderul de grup al consilierilor locali ai Partidului Social Democrat din Consiliul local al municipiului Alba Iulia, într-un comunicat de presă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax