Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

PSD Alba: Nu albaiulienii trebuie să plătească greșelile conducerii CJ Alba – așa cum din servilism au decis consilierii PNL

Publicat


psd alba

Nu albaiulienii trebuie să plătească greșelile conducerii Consiliului Județean – așa cum din servilism au decis consilierii locali ai PNL

”Nu albaiulienii trebuie să plătească greșelile și iresponsabilitatea conducerii Consiliului Județean Alba – care nu a reușit în atâția ani să pună în funcțiune depozitul ecologic de la Galda de Jos –, așa cum, din servilism – pentru a fi pe placul conducerii primăriei –, consilierii locali ai PNL au votat scumpirea, în medie, cu peste 25% a serviciilor de salubrizare.

Fără doar și poate normal ar fi fost ca scumpirea serviciilor de salubrizare să fie suportată nu de albaiulieni, ci de către cei care stăruie de 10 ani în iresponsabilitate și cunosc de atâta timp că groapa de gunoi de la Pârâul Iovului avea să se închidă în 2015. Pentru ei, însă, dictonul << ai greșit, ai plătit >> este valabil doar în sens invers. Societatea care se ocupă de serviciile de salubrizare plimbă gunoiul de ani de zile la sute de kilometri pentru a-l depozita.

Iresponsabili și nechibzuiți, dar mai ales servili, au fost și consilierii PNL, majoritari în Consiliul Local Alba Iulia, care, în loc să judece această speță, i-au făcut buni de plată pe… albaiulieni și au votat încheierea unui act adițional cu SC Polaris M Holding SRL Constanța care prevede creșterea prețurilor, după cum urmează:

– Colectarea separată și transportul separat al deșeurilor municipale nesortate de la persoane fizice, asociații de proprietari la depozitul ecologic Polaris Mediu din municipiul Târgu Jiu: tarif vechi – 7,707 lei/pers/lună, fără TVA – tarif propus și aprobat – 9,974 lei/pers/lună, fără TVA.

– Colectare separată și transportul separat al deșeurilor municipale nesortate de la agenți economici și instituții publice la depozitul ecologic Polaris Mediu din municipiul Târgu Jiu, tarif vechi – 111,060 lei/mc, fără TVA – tarif propus și aprobat – 139,77 lei/mc, fără TVA.

– Precolectat, colectat, transport deșeuri stradale la depozitul ecologic Polaris Mediu din municipiul Târgu Jiu: tarif vechi – 0,8164 lei/ 100 mp, fără TVA – tarif propus și votat – 1,029 lei/ 100 mp, fără TVA.

– Precolectat, colectat, transport deșeuri din rampe necontrolate la depozitul ecologic Polaris Mediu din Târgu Jiu, tarif vechi – 102,556 lei/mc, fără TVA – tarif propus și aprobat – 126,438 lei/ mc, fără TVA

Sigur, în apărarea lor vor spune că majorarea vizează ”colectare separată” și ”transport separat”, dar nu, nu trebuie facultate să calculezi că ai nevoie de mai multe resurse pentru a transporta gunoiul dincolo de Munții Carpați.

În acest context, trebuie menționat că gunoiul menajer nu se află la prima scumpire în ultimii ani și nu de ieri, de azi, îl ducem la sute de kilometri. Groapa de gunoi de la Pârâul Iovului nu s-a închis, în 2015, peste noapte, iar depozitul de la Galda ar fi fost normal să fie operațional în urmă cu patru ani.

Este regretabil că în Consiliul Local au intrat consilieri care, în loc să apere interesele albaiulienilor, îi obligă să plătească nejustificat, doar pentru a ascunde sub preș greșelile colegilor lor de partid de la Consiliul Județean.

Este păcat că locuitorii din Alba Iulia și deopotrivă din celelalte localități ale județului ajung să plătească pentru greșeli administrative în condițiile în care, în alte județe, haldele ecologice sunt operaționale de câțiva ani, timp în care ”harnica administrație liberală” – așa cum se autodefinește – ar fi avut posibilitatea să ia măcar o foaie și un pix” a declarat Bogdan Medrea, liderul de grup al consilierilor locali ai Partidului Social Democrat din Consiliul local al municipiului Alba Iulia, într-un comunicat de presă.


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

SURSE: Florin Roman intră în competiția internă din PNL, pentru candidatura la Primăria Alba Iulia

Publicat

Deputatul Florin Roman își va anunta luni intrarea în cursa pentru Primăria Alba Iulia, deocamdată doar în competiția internă a PNL, potrivit unor surse politice. Surse din interiorul PNL dau ca sigur anunțul ce va fi făcut luni de deputatul Florin Roman, prin care își va face publică intrarea în competiția internă pentru desemnarea candidatului […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

PARCĂRI cu PLATĂ la Alba Iulia: Ce surprize îi așteaptă pe șoferi de Mărțișor și cum se poate face abonament

Publicat

Șoferii care-și lasă mașinile la Alba Iulia, pe locuri marcate prin indicatoare de ”parcări cu plată”, care deja au fost montate în oraș ar putea avea mici surprize de Mărțișor. Potrivit reprezentanților Primăriei, cel mai probabil de la 1 Martie aceștia vor primi flyere în care sunt atenționați că staționează cu mașinile pe locuri cu […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Alte două persoane vor fi aduse în CARANTINĂ la Secția de Boli Infecțioase din Alba. Au sunat la 112

Publicat

Încă două persoane vor fi aduse în condiții speciale de izolare la Secția de Boli Infecțioase din Alba, după ce au sunat la 112, sâmbătă dimineața, acuzând febră, dureri în gât și dificultăți de respirație, potrivit DSP Alba. Este vorba despre două persoane – bărbat și femeie – aflate în autoizolare la domiciliu, care au […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, REȚINUTĂ de DNA. Ar fi luat mită 120.000 de lei și 10.000 de euro

Publicat

sorina pintea

Fostul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, a intrat în vizorul procurorilor DNA, într-o anchetă privind fapte de corupție.  Potrivit unor surse, a fost prinsă în flagrant de procurorii DNA. UPDATE: DNA a comunicat oficial sâmbătă că Sorina Pintea a fost reținută. ”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate