Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PSD ar putea vota astăzi moțiunea depusă împotriva ministrului Justiției, Tudorel Toader

Publicat

tudorel toader

Începe cu emoții pentru Tudorel Toader, care se confruntă cu o nouă moțiune. Împotriva sa ar putea vota, de data aceasta, și senatorii PSD. Luni se dezbate moțiunea simplă depusă împotriva lui Tudorel Toader, iar surse din PSD spun că există posibilitatea ca mai mulți senatori ai partidului să voteze împotriva ministrului rămas „independent”, după ce și ALDE s-a dezis de el.

Motivul real al aruncării peste bord: refuzul lui Tudorel Toader de a semna și pune pe masa Executivului cele două ordonanțe de urgență, referitoare la codurile penale și la contestația în anulare privind completurile de 5 judecători.

Grupurile parlamentare ale PNL şi USR din Senat au depus la sfârşitul lunii martie moţiunea simplă intitulată ”Justiţia – victimă sigură în mâinile lui Toader”.

Luni, la senat urmează să fie dezbătută şi votată această moţiune.

Moţiunea simplă nu atrage excluderea din guvern a lui Tudorel Toader, dar e un mesaj din partea Parlamentului că nu e mulţumit de activitatea sa.

Semnatarii moţiunii îi cer ministrului Justiţiei să renunţe la ”modificările nocive aduse legislaţiei penale”, sa renunţe la modificările legislative din domeniul judiciar care contravin principiilor unui stat de drept, să susţină demersul de desfiinţare a Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, dar şi să înceteze să mai considere recomandările instituţiilor internaţionale de profil ca fiind documente politice.

Aceştia îi transmit ministrului Justiţiei că, dacă îi este greu să pună în practică principii fundamentale precum raţiune, dreptate, corectitudine, profesionalism, ”timpul său în fruntea Ministerului Justiţiei a expirat”.

În plus, i se cere lui Tudorel Toader să nu mai considere recomandările instituţiilor internaţionale de profil ca fiind documente politice.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax