Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PSD băgat în corzi. Negocieri pentru ”tronul” de la Camera Deputaților și ”locotenenții” lui Dragnea scoși din joc

Publicat

d

Haos în PSD după proaspăta condamnare definitivă a lui Liviu Dragnea la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. În timp ce președintele partidului era transportat într-o mașină cu geamuri fumurii către poarta Penitenciarului Rahova, la sediul PSD a fost dată alarma.

Aceștia au convocat de urgență o reuniune în Biroul Permanent care va avea loc, marți de la ora 11:00 și spre seară, în jurul orei 18:00, liderii PSD se întâlnesc în cadrul Comitetului Executiv. 

Mizele celor două întâlniri sunt uriașe: în primul rând trebuie desemnat un nou președinte al Camerei Deputaților și deja în jurul acestei funcții planează mai multe supoziții, printre care și o posibilă propunere către partidul lui Victor Ponta pentru ”tronul” deputaților, lăsat liber de Dragnea.

Mai mult, există trei portofolii de miniștri rămase vacante, la Justiție, Diaspora și Fonduri Europene. Chiar Viorica Dăncilă a declarat că negocierile la masa comună a PSD-ului vor fi aprige, dar la sfârșitul zilei vor ieși la lumină ca o echipă. 

Va face PSD-ul o mișcare surprinzătoare și va propune un deputat de la PRO România să preia conducerea Camerei Deputaților? 

La scurt timp după încarcerea lui Dragnea, mai multe surse politice au început să afirme acest lucru pentru diverse publicații. Ba mai mult, într-o emisiune televizată la Antena3, Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu a declarat că PSD-ul nu exclude o posibilă negociere cu partidul lui Ponta.

Chiar în timpul discuției dintre Andronescu și modelatorul emisiunii, Victor Ponta făcea o declarație prin care spunea că este dispus la negocieri.

Dacă liderii PSD vor merge pe acest fir, preferat pentru fosta funcție a lui Dragnea este deputatul Sorin Cîmpeanu, fost premier interimar după căderea Guvernului Ponta.

De altfel, chiar Victor Ponta şi-ar dori funcţia foarte mult, însă mai mulţi deputaţi social-democraţi consideră numirea sa în fruntea Camerei Deputaţilor ”o umilinţă” pentru partid, din moment ce Ponta a atacat cu îndârjire PSD în campania electorală, susțin mai multe surse politice, citate de adevărul.ro.

Ministerul Justiției și Diaspora. 

Mai multe surse politice susțin că Viorica Dăncila, actualul număr unu în partid, ar insista pentru remaniere și nu pentru restruturare. Actualul ministru interimar al Justiției, Ana Birchall, ar putea prelua conducerea ministerului, dar în același timp, senatorul Titus Corlăţean râvneşte şi el la portofoliul de ministru al Justiției.

Un portofoliu sensibil, este cel al românilor de pretutindeni, mai ales după ”răscoala” Diasporei din timpul votului pentru europarlamentare.

Primii care cad vor fi soldații credincioși a lui Dragnea. 

Codrin Ștefănescu, secretarul general al partidului, ar fi primul, pe lista scurtă a lui Dăncilă pentru schimbarea din funcție. Următorul ar fi Mircea Drăghici, urmărit penal de procurorii DNA pentru că a delapidat subvenţia încasată de PSD din bani publici. 

Mai mult, celebrul deputat Cătălin Rădulescu, care luni a aruncat cu noroi în mare parte a bugetarilor și a agricultorilor, cărora le-a transmis să aducă înapoi banii primiți în ultimii 2 ani, deoarece nu au susținut PSD-ul la alegeri, va fi scos de pe lista celor care comunică cu presa. 

Paul Stănescu, Marian Oprişan, Niculae Bădălău şi Dumitru Buzatu o susțin pe Viorica Dăncilă, pentru o posibilă candidatură la funcția de președinte al partidului, susțin surse politice. În tabara opusă se află Olguța Vasilescu, alături de alți lideri de partid. 

Obturarea rănilor de după alegerile europarlamentare și condamnarea lui Dragnea

Dar cel mai grav lucru pe care liderii PSD încearcă să îl oprească în următoarea perioadă de timp este o inevitabilă ”hemoragie” a membrilor de partid, către formațiunea condusă de Victor Ponta, PRO România.

Până la marele congres PSD de la mijlocul lunii iunie, liderii trebuie să ”trateze rănile” prin care pot pleca mai mulți membri de partid către alte formațiuni, ”răni” obținute în urma rezultatului slab de la europarlamentare și a condamnării lui Liviu Dragnea la închisoare cu executare. 

 

 

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax