Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PSD face presiuni în USL. Ovidiu Jidveian: „Dacă nu se respectă înţelegerea, se poate schimba ecuaţia pentru tot judeţul Alba”


Publicat

Preşedintele PSD Alba Iulia, Ovidiu Jidveian a explicat în conferinţă de presă, duminică, divergenţele privind candidatura sa pentru colegiul de deputaţi Sebeş – Blaj, în contextul declaraţiilor liderului liberal Teodor Atanasiu de vineri, în care schimbul de colegii între PNL şi PSD nu a fost cofirmat. Jidveian susţine că lucrurile vor fi tranşate la Bucureşti, iar, dacă înţelegerea nu se respectă, PSD îşi rezervă dreptul de a desemna candidaţi inclusiv pe colegiile cu nominalizări liberale în Alba.

„În urmă cu două zile, domnul Teodor Atanasiu a anunţat că nu se mai respectă înţelegerea cu PSD privind acel colegiu şi că, prin urmare, vor desemna candidat. Consecinţa acestor declaraţii este că există situaţii conflictuale în USL, ce nu fac bine nici nouă, nici electoratului.

Practic, acum mai bine de o săptămână, a fost o întâlnire PSD-PNL pentru împărţirea colegiilor locale. La şedinta de la Tulcea, a conducerii USL, s-a făcut doar împărţirea candidaturilor numeric: în Alba, ACD (PNL-PC) avea dreptul la patru colegii, iar PSD, la trei. Atunci s-a discutat că domnul Atanasiu ar prefera candidatura pentru Senat, în locul celei de deputat şi posibilitatea ca, în măsura în care parlamentarii în funcţie au susţinere, să fie desemnaţi drept candidaţi”, a declarat Ovidiu Jidveian.

Acesta susţine că doar Atanasiu mai are în acest moment sprijin politic pentru a-şi păstra funcţia de parlamentar, în condiţiile în care Călin Potor nu se bucură de acesta, iar Radu Coclici a primit doar un vot din partea organizaţiei judeţene.

„Lucrurile nu s-au stabilit de la Bucureşti, cum a spus domnul Atanasiu, ci s-a lăsat la latitudinea organizaţiilor locale. Ne-am fi bucurat să avem un consens cu PNL, fără să mai trebuiască să mai mergem la Bucureşti, să nu mai avem acest mini-conflict. Domnul Dîrzu (n.r. – Ioan Dîrzu – preşedintele PSD Alba) şi domnul Atanasiu (liderul PNL Alba) au stabilit acel schimb de colegii, Blaj – Sebeş ar fi trebuit să-mi revină mie, având în vedere că am avut rezultate bune acolo.

Se pare că  lucrurile au luat o întorsătură neaşteptată, domnul Atanasiu trebuia să semneze acest protocol vineri, cu domnul Dîrzu şi să se trimită la Bucureşti hârtiile. În schimb, a spus că-şi pun candidat pe Sebeş-Blaj, astfel că s-a creat o situaţie conflictuală care probabil se va rezolva la Bucureşti”, a mai spus Jidveian.

Acesta susţine că, din informaţiile sale, nominalizările liberalilor pentru Colegiul Sebeş-Blaj nu au şanse să obţină voturi în această zonă şi că USL ar trebui să meargă la alegeri cu eşalonul unu  şi nu cu „parlamentari de umplutură”, pentru că atunci există „riscul este să câştige PDL, iar probabil unii au interesul ca PDL să câştige şi USL să piardă”.

Lucrurile se vor tranşa la Bucureşti, mâine sau cel târziu poimâine, la Comitetul Executiv al PSD

„Ne dorim să nu se întâmple ca şi la locale, cu cei de la PNL, când pe ultimul moment au mers în alianţă cu PDL. Dacă înţelegerea pică privind Colegiul Sebeş-Blaj, ne rezervăm dreptul de a desemna candidaţi pentru toate colegiile, inclusiv cel de deputat Alba Iulia (regula parlamentarului pe funcţie nu se mai aplică, pentru că Potor nu a obţinut nici măcar sprijinul PNL local). Însă aceste aspecte nu ni le dorim, USL are nevoie de unitate”, a declarat Jidveian.

În concluzie, acesta susţine că „se poate schimba toată ecuaţia judeţeană, dacă nu se respectă înţelegerea pentru Colegiul Sebeş – Blaj”.

Cel târziu marţi, ar urma să se hotărască dacă rămâne valabil schimbul de colegii şi care vor fi candidaţii PSD care vor fi lansaţi oficial în 17 octombrie.

„Cred că este vorba despre un orgoliu PNL la adresa mea”, a conchis Jidveian.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. Pingback: Reacție PNL la ultimatumul lui Jidveian: Colegiul Sebeş-Blaj de la Camera Deputaţilor revine Partidului Conservator | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

28 octombrie: Unde îi așteaptă echipajele de poliție, pe șoferii din Alba. Amplasarea radarelor pe drumurile din județ

Publicat

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Alba au anunțat pe ce drumuri din județ vor fi amplasate radarele, miercuri. 

Informația vine însă și cu recomandarea de a respecta regulile de circulație pe drumurile publice și regimul de viteză, pentru a evita producerea de accidente rutiere.

Amplasarea radarelor în data de 28 octombrie 2020:

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Târgul de Crăciun de la Sibiu se va ține și în această iarnă, în plină pandemie de COVID-19. Ce spun organizatorii

Publicat

Tradiționalul Târg de Craciun din Sibiu, care anual atrage zeci de mii de vizitatori, va avea loc și în acest an, chiar dacă rata de infectare cu COVID-19 a ajuns în municipiu la 3.74 la mia de locuitori. 

Potrivit reporterilor de la oradesibiu.ro evenimentul ajuns la a 14-a ediție, va avea loc în perioada 13 noiembrie 2020 – 3 ianuarie.

Ediția din acest an este anunțată a fi „adaptată pentru a putea oferi siguranța necesară vizitatorilor și spațiu suficient pentru distanțare”.

„În contextul provocărilor din cauza Cornavirusului, ediția 2020 va fi una adaptată pentru a putea oferi siguranța necesară vizitatorilor și spațiu suficient pentru distanțare. Suprafața evenimentului a fost lărgită considerabil, adăugând și Piața Mică și Str. Nicolae Bălcescu la zona de vizitat.

Spațiile de plimbare din Piața Mare sunt lărgite, zona de gastronomie organziată cu locuri suficiente pentru stat la masă (în picioare) iar purtarea măștii va fi obligatorie. În rest, atmosfera va fi în continuare una feerică și pozitivă, ca să intrăm în spiritul Sărbătorilor”, anunță organizatorii.

Conform acestora, peste 100 de expozanți vor fi prezenți în Centrul Sibiului pentru a oferi experiențe plăcute vizitatorilor, iar pentru cei mici sunt pregătite diverse atracții printre care se numără Atelierul lui Moș Crăciun, un patinoar în aer liber dar și Parcul lui Moș Craciun.

Spectaculoasele proiecții realizate pe fiecare clădire din Piața Mare vor fi din nou prezente. Proiecțiile sunt renumite deoarece transformă centrul orașului într-un loc de poveste.

Rata de infectare cu Sars Cov-2 în județul Sibiu este de 2,51 la mia de locuitori, iar în municipiul reședință de județ aceasta se cifra luni, 27 octombrie, la 3,75.

sursă: oradesibiu.ro

sursă foto: Facebook – Târgul de Crăciun de la Sibiu

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Încep reducerile de personal în administrație: La Consiliul Județean Bihor jumătate din angajați vor fi dați afară

Publicat

Noul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, fostul primar al Oradiei, a anunțat în prima conferință de presă restructurări masive în cadrul instituției. 

Mai exact, Bolojan a anunțat că de la 1 decembrie vor mai lucra în instituție doar 88 de angajați, din cei 174 deoarece 86 vor fi concediați. 

La Consiliul Județean Alba sunt pe statele de plată ale instituției 180 de angajați, potrivit transparenței veniturilor salariale din luna septembrie.

Potrivit ebihoreanul.ro noul Ilie Bolojan a afirmat că multe persoane plătite de CJ efectiv nu aveau „obiectul muncii”, dar primeau lefuri mari, fondurile de salarizare cumulând 270.000 euro lunar, ba şi bonusuri de până la 50% pentru participarea în număr mare la proiecte europene cu mize mici.

”La Consiliul Judeţean trebuie să facem din mers două lucruri: pe de o parte o schimbare de curs, o nouă orientare care să însemne reorganizarea activităţii instituţiei, aşa încât să economisim banii bihorenilor, stoparea rispiei şi orientarea CJ spre bihoreni, în paralel cu încercarea de a face tot ce ţine de noi pentru dezvoltarea economică a judeţului şi creşterea nivelului de trai al bihorenilor”, a spus noul preşedinte al CJ Bihor, Ilie Bolojan, marţi, în prima sa conferinţă de presă susţinută în această funcţie, pe care a preluat-o cu o săptămână în urmă.

Consecvent celor anunţate încă din campania electorală, când a comparat CJ cu o maşină care consumă mult şi numai pentru propriile necesităţi, Bolojan a afirmat că „suntem nevoiţi să reorganizăm instituţia” şi „să depolitizăm activitatea CJ”.

Concret, Bolojan a spus că în prima şedinţă a CJ după alegerile din 27 septembrie, care va avea loc joia aceasta, va supune votului (şi având în vedere că grupul PNL deţine majoritatea simplă necesară, proiectul va fi şi votat) reducerea organigramei aparatului propriu al instituţiei.

Asta înseamnă „reducerea personalului de la 174 de posturi (n.r. – efectiv ocupate din cele 195 existente în organigramă), aşa încât din 1 decembrie ne propunem să rămânem cu 88 de angajaţi”.

Bolojan le-a spus jurnaliştilor că a făcut o analiză „cantitativă” a muncii personalului CJ şi „am constatat câteva chestiuni care nu pot fi contestate”, prima fiind faptul că „în aproape toate compartimentele schema de personal era supraîncărcată”, iar o alta că „sunt structuri întregi fără obiect de activitate”, dând ca exemplu structura care, scriptic, se ocupa de gestionarea ariilor protejate, în condiţiile în care „de peste doi ani gestionarea acestora o face o autoritate a statului, iar angajaţii structurii aveau în realitate alte însărcinări”.

Noul preşedinte al CJ Bihor a spus că, în unele cazuri, oamenii nici nu au spaţiu corespunzător în birouri, fiind prea mulţi.

De asemenea, Bolojan a arătat că a găsit un adevărat CJ paralel, adică „o direcţie de turism vizavi de teatru (n.r. – Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică)”, dar şi o alta vizavi de Primărie (n.r. – Agenţia pentru Managementul Destinaţiei), ironizând că „de aceea nu s-au terminat lucrările în Piaţa Ferdinand la timp că erau cozi de turiști” de care se ocupau aceste structuri.

Pe de altă parte, Bolojan a spus că a identificat şi „direcţii care au fost scoase din aparatul propriu al CJ pentru a li se pierde urma”.

Citește toată știrea pe: ebihoreanul.ro

sursă foto: ebihoreanul.ro.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

SURSE: Comisarul șef al Inspectoratului Județean de Poliție din Alba, confirmat cu COVID-19

Publicat

Comisarul șef al Inspectoratului Județean de Poliție Alba, Florin Dogaru, a fost testat pozitiv pentru COVID-19, potrivit surselor alba24.ro. 

De asemenea, până în acest moment, peste 30 de polițiști ai Inspectoratului Județean de Poliție Alba au fost confirmați cu coronavirus, mai susțin sursele alba24.ro.

Ce se întâmplă dacă un membru al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba este confirmat cu COVID-19

Contactat de alba24.ro, prefectul județului, Nicolae Albu, a declarat că dacă un membru CJSU este confirmat pozitiv pentru coronavirus, acesta va fi înlocuit temporar de înlocuitorul de drept din instiuția pe care o reprezintă.

Marți în județul Alba au fost confirmate în ultimele 24 de ore, 64 de cazuri de COVID-19. Numărul total de îmbolnăviri de la începutul pandemiei a ajuns la 4385, în județul Alba.

De asemenea, 1.545 persoane au fost declarate vindecate și s-au înregistrat 129 decese. Luni, în Alba au fost prelucrate 345 de probe. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 99.387.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate