Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

PSD modifică OUG care reglementează piața de energie electrică. Prețul maxim pe care românii îl vor plăti indiferent de consum

Publicat

PSD a depus marţi, în Parlament, amendamentele privind reglementarea preţurilor la energie şi adaugă că prin acestea „se va pune capăt speculei din piaţă” şi vor asigura protecţia consumatorilor casnici şi a economiei naţionale.

„Astăzi au fost depuse în Parlament amendamentele susţinute de PSD privind reglementarea preţurilor la energie, prin care se va pune capăt speculei din piaţă şi care vor asigura protecţia consumatorilor casnici şi a economiei naţionale.

După acordul obţinut ieri în Coaliţie pentru majorarea diferenţiată a pensiilor, PSD va obţine azi o nouă victorie pentru cetăţeni şi pentru economie. Nimeni nu va plăti un preţ mai mare de 1,3 lei KWh, indiferent de nivelul de consum sau de categoria de consumator”, se arată într-un comunicat PSD citat de AGERPRES .

Potrivit sursei citate, în amendamentele PSD se menţin prevederile care stimulează economisirea energiei electrice.

„Consumatorii casnici care se încadrează în consumuri lunare mai mici de 300 KWh vor beneficia de preţuri mai mici, iar diferenţa faţă de preţul reglementat de 1,3 lei KWh va fi suportată de către Guvern”, mai spun social-democraţii.

Prețul pe care românii îl vor plăti pentru energia electrică

Astfel, PSD propune în unul dintre amendamente ca prețurile finale maxime facturate plafonat de către furnizorii de energie electrică în perioada 1 septembrie 2022 – 31 decembrie 2022 ar urma să fie următoarele:

  • maximum 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus, pentru consumul realizat în perioada 1 septembrie 2022 – 31 decembrie 2022 de către clienţii casnici al căror consum mediu lunar realizat la locul de consum în anul 2021 este cuprins între 0-100 KWh inclusiv
  • maximum 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus, pentru consumul realizat în perioada 1 ianuarie 2023-31 martie 2025 de către mai multe categorii de clienţi printre care clienţii casnici al căror consum lunar este cuprins între 0-100 KWh inclusiv, clienţii casnici care utilizează dispozitive, aparate sau echipamente medicale necesare efectuării tratamentelor.
  • maximum 1 leu/kWh, cu TVA inclus, va fi preţul pentru 85% din consumul lunar realizat la locul de consum, diferenţa de consum lunar de energie electrică urmând a fi facturată la preţul
  • maxim de 1,3 lei kWh, cu TVA inclus, în baza declaraţiei pe propria răspundere a reprezentantului legal pentru următoarele categorii de consumatori: întreprinderile mici şi mijlocii, operatorii/operatorii regionali ce prestează/furnizează serviciile de utilităţi publice, precum şi Metrorex S.A., operatorii economici din domeniul industriei alimentare, precum şi cei din domeniul agriculturii şi pescuitului, autorităţile şi instituţiile publice locale, serviciile publice deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe centrale, companiile şi societăţile comerciale de interes judeţean, municipal sau local, regiile autonome.

Piața energiei reglementată până în anul 2025

În urmă cu mai puțin de două săptămâni Guvernul a aprobat o nouă ordonanţă care plafonează preţurile la energia electrică, obligându-i pe cei mai mulți dintre producători să vândă prin intermediul unui „mecanism de achiziție centralizată”, la prețul de 450 lei MW.Ministrul liberal al Energiei, Virgil Popescu, semnala de atunci că e posibil ca documentul să sufere modificări în Parlament.

Legea din Parlament, va reglementa piața energiei până în martie 2025. Preţurile rămân plafonate tot anul electoral 2024, când vor fi organizate alegeri prezidențiale, parlamentare, locale și europarlamentare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    marți, 22.11.2022 at 17:14

    Şi cu această lege vreţi să vă votăm tot pe voi pentru încă patru ani ? Nesimţiţilor ! Nu cred că la nivelul ăsta în ţară se găsesc mai proşti ca voi.

  2. Nyky

    miercuri, 23.11.2022 at 15:32

    Aceiași reglementarea care ia în calcul consumul de anul trecut.Ori sunteți proști ori vanduti unor interese de grupuri mafiote.Am consumat 90 de kw și am plătit 290 conform ord.voastre.curent pe care l.am mai plătit odată anul trecut.PSD vă bateti joc de noi.De ce nu plătim curentul la indexul prezent.cum ar fi normal și corect.PSD ai pierdut mult cu această aberatie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax