Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PSD propune majorarea pensiei minime la 1.100 de lei, premierul nu știe nimic. Nicolae Ciucă nu-și mai controlează subalternii

Publicat

PSD propune majorarea pensiei minime la 1.100 de lei, iar a valorii punctului de pensie la 1.745 de lei, ceea ce va genera un impact bugetar de 11 miliarde de lei. Propunerea a fost formulată public chiar de ministrul Muncii, Marius Budăi. 

În paralel, premierul Nicolae Ciucă spune că nu s-a discutat în coaliție această variantă și că nu poate să răspundă la această întrebare. 

Nicolae Ciucă pare a nu controla membrii Guvernului, în condițiile în care aceștia se lansează în declarații care angajează semnificativ bugetul României, pe care însă nu le-au discutat în prealabil cu el.

De asemenea, PSD va propune în coaliţie majorarea salariului minim până la 3.000 de lei brut, de la 2.550 lei în prezent. Creșterea salariului minim va fi aplicată atât pentru sectorul bugetar, cât și pentru cel privat.

”Nu am discutat în coaliție, nu avem încă proiectul de buget pentru anul 2023, nu pot să răspund cu da sau nu.

Eu sunt convins că domnul Budăi cunoște foarte bine ce scrie în fișa postului guvernului, cred că și în fișa postului ministrului muncii.

Când venim cu astfel de propuneri, trebuia să aibă în vedere că trebuia consultarea Consiliului Național Tripartit și la nivelul coaliției și guvernului”, a declarat Ciucă.

Întrebat dacă va fi sancționat Marius Budăi pentru declarații, premierul a spus că va lua ”decizii ca urmare a atributelor funcției”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 01.09.2022 at 00:04

    Omule, nu realizezi că eşti acolo în plus ? Tu nu aveai ce căuta acolo de la început. Nu pricepi nimic.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax