Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PSD și PNL Alba se ceartă pe „cine a încălcat PRIMUL protocolul USL: „Liberalii s-au aliat cu PDL duminica, noi abia lunea”

Publicat

Pe sistemul „oul sau găina”, liderii partidelor care compun USL în Alba își dispută, mai nou, titlul de „cine a încălcat primul protocolul USL”. Arătați cu degetul de mai multe ori că fac alianță cu PDL în Consiliul Județean, liberalii și-au justificat opțiunea printr-o clauză a protocolului care prevede că acolo unde nu există majoritate, partidele din USL pot face alianțe cu alte partide. De cealaltă parte, „aripa stângă” a uniunii susține că alianța se poate face cu orice partid cu excepția PDL, împotriva căruia s-a format Uniunea Social-Liberală, la origine.

Astfel, dacă PNL a încălcat protocolul USL în Consiliul Județean Alba, prin colaborarea dintre președintele democrat-liberal Ion Dumitrel cu vicepreședintele liberal Florin Roman, PSD se află în situația de a „râde ciob de oală spartă”. Social-democrații din Alba se fac „vinovați” de aceeași atitudine în Consiliul Local Sebeș, unde primarul PSD Alexandru Dăncilă a creat majoritate împreună cu consilierii PDL.

În faţa acestei constatări, vicepreşedintele PSD Alba, Ioan Florea, a găsit o modalitate originală de a „disculpa” formaţiunea politică pe care o reprezintă: „Dânșii nu au respectat protocolul USL duminica, noi nu l-am respectat lunea. Ei au fost primii”.

La sfârșitul lunii ianuarie, PSD va organiza o întrunire la București cu toate organizațiile locale, pentru a dezbate mai multe probleme, printre care și situațiile conflictuale din USL, din mai multe județe.

„La București o să fie chemate toate organizațiile județene cu probleme în acest sens și depinde ce hotărâre se va lua acolo. Uniunea a fost creată pentru a lupta împotriva PDL și a lui Traian Băsescu. Ce va fi în continuare vom vedea”, a mai spus Florea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. coleg

    marți, 14.01.2014 at 15:24

    voi ati fost dezbinati. Sa-i multumiti lu Darzu ca el vroia sa o faca pe Mihaela dragostea mea vicepresedinte si ceilalti PSD-isti te vroiau pe tine. ce a iesit se vede. Asa ca nu va mai victimizati!

  2. realitatea

    marți, 14.01.2014 at 20:45

    Cata marsavie o alianta impotriva unui om sau partid nu pentru binele romanilor!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax