Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PSD spune că fostul director de la Finanţe, Anghel Bogin s-a exclus singur din partid

Publicat

Este greu de stabilit, în prezent, din ce partid face parte fostul director al Finanţelor Alba, Ştefan Anghel Bogin, acum, când i se aduc acuzaţii grele de corupţie. PSD l-a propulsat în scaunul de şef la Finanţe, însă PD-L l-a susţinut şi lăudat, în perioada în care a activat în această funcţie.
Conducerile celor două partide evită să-l vorbească acum de rău, din punct de vedere profesional, dar nu ezită să se dezică de el, când vine vorba de imaginea partidelor.

Deşi social-democraţii spun că Bogin nu a mai fost un membru activ după ieşirea lor de la guvernare, organizaţia din Alba nu a luat o decizie clară, de excludere a acestuia din partid. Preşedintele PSD Alba, Ioan Dîrzu, a afirmat că Ştefan Bogin este cel care nu a mai dorit să colaboreze cu PSD, iar organizaţia a respectat această decizie a lui.

Conform declaraţiilor făcute de Dîrzu, Bogin “nu mai face parte din organizaţia PSD Alba”. Cu toate acestea, o decizie concretă de excludere din partid va fi luată doar după ce se va pronunţa instanţa în dosarul de corupţie în care acesta este anchetat, preşedintele social-democrat considerând că orice om trebuie sa dispună de prezumţia de nevinovăţie.

Totuşi, se pare că Bogin a intrat în două bărci rivale, iar acum înoată-n lac, căci social-democraţii îl văd ca pe un pedelist, iar pedeliştii îl văd ca pe un social-democrat.

„Cred că nu este o atitudine corectă să te foloseşti de un om, cum au făcut cei din PD-L, după care să te dezici de el. Noi l-am propus ca director al Finanţelor, pe baza competenţei pe care a avut-o. Faptul că, ulterior, a decis să se alăture altei formaţiuni politice, asta este problema fiecărui om. Vreau să spun că, după ce PSD a ieşit de la guvernare, nu a mai colaborat cu noi şi am respectat opţiunea dânsului. Nu cred că cei de la PD-L ar fi fost în stare să-l ţină pe o astfel de funcţie, fără să-l exploateze la maxim. Cât am fost la guvernare, am colaborat bine cu el şi nu i-am pretins nimic din ceea ce nu este legal, decât să respecte legea. Eu cred şi acum, fără să fac aluzie la ceea ce se întâmplă în Alba Iulia, că legea va fi respectată şi cine încalcă trebuie să plătească”, a comentat Dîrzu situaţia lui Bogin.

Potrivit preşedintelui PSD Alba, Bogin nu a mai avut activităţi în PSD şi nu şi-a mai plătit contribuţia. Totodată,  membrii vechi de partid s-au reînscris, în ultimele două luni, pe fişele de partid, cu recomandări. “În baza reînscrierii, el nu mai face parte din organizaţia noastră. Probabil că opţiunea lui în ultima vreme a fost alta”, a mai spus Dîrzu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax