Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Psiholog criminalist: Ucigașul în serie de la Caracal, tipologia psihopatului sexual. 11 cazuri similare în ultimele decenii

Publicat

c

Psihologul criminalist Tudorel Butoi a declarat la Digi24 că suspectul criminal din cazul cutremurător de la Caracal calchiază pe tipologia psihopatului sexual criminal în serie. Acesta a spus că poliția a identificat 11 astfel de persoane în România în ultimele decenii, care în interogatorii sun ”lași și put”.  

 „Școala de la Poliția Capitalei, serviciul Crime, a identificat, cel puțin în generația mea, 11 ticăloși de genul ăsta. Ăștia să știți că sunt foarte feroci. Ucid fără zăbavă, tranșează, împrăștie părți din cadavre. Dar să știți că în interogatorii, sunt fricoși, lași, transpiră și put. Este posibil ca omul, acum, să se afle pe poziția inițială a negării faptei”, a explicat Tudorel Butoi în legătură cu informațiile că suspectul, aflat la audieri, nu-și recunoaște faptele.

„Nu-i nicio problemă”, a adăugat expertul. „Pas cu pas vom asista împreună la progresele care se vor face săptămânal în speța asta”, dă asigurări Tudorel Butoi.

Suspectul în cazul adolescentei ucise Foto: Ana Popescu

”Faptul că suspectul neagă faptele „este o formă primară de a se apăra, se întâlnește în situațiile inițiale și este dictată de spaimă și de instinctul de conservare”, mai spune Tudorel Butoi.

El avertizează însă că este posibil ca pe parcursul anchetei să fie scoase la iveală și alte orori. „Să știți că la vârsta pe care o are domnia sa (66 de ani – n.r.), deocamdată cu absența frânei sexualității, este posibil să aibă un trecut împovărat și presărat cu astfel de fapte.

E posibil până la Anul Nou să tot aflăm mereu, mereu, mereu de faptele comise. Dacă le are într-un habitat personal – curte, casă și așa mai departe – depuse părți de cadavru sau cadavrul înseamnă că este șansa criminaliștilor să le găsească pe toate la un loc”, a explicat Tudorel Butoi.

Psihologul criminalist a spus că acum investigatorii vor sta de vorbă cu o serie de persoane pentru a-i face suspectului un fel de profil, după care vor avea declarațiile lui, apoi confruntarea cu fiecare dintre obiectele care vor fi găsite, „deoarece criminalii ăștia în serie au slăbiciuni, ei păstrează așa-zisele fetișuri de pe la victimele lor – un ineluș, cerceluși, o broșă, un ruj de buze, o batistă, ținute de lenjerie intimă etc. – și va trebui să explice proveniența lor”, a subliniat Tudorel Butoi la Digi24.

Controverse puternice: aflăm încă o dată în ce țară trăim

Cazul a stârnit controverse puternice. Autoritățile nu doar că nu au găsit-o la timp, ba mai mult, au identificat casa în care se afla după foarte mult timp și au intrat peste criminal la 19 ore după ce tânăra sunase de trei ori la 112.

STS și Poliția și-au plasat reciproc vina, apoi au dat vina pe legislație care nu le-ar fi permis să intre în casa omului până dimineața la ora. Teoria a fost infirmată de mai mulți specialiști în drept, care spun că în asemenea cazuri polițiștii puteau intra liniștiți.

Așa se face că astăzi este ziua anchetelor în justiție, poliție și alte structuri. Dincolo de rezultatul lor însă, o fată de 15 ani a murit pentru că autoritățile nu au reușit să o găsească la timp, deși aveau la dispoziție trei apeluri, iar aria de căutare, un cartier al Caracalului era relativ mică.

Descoperire macabră

Reamnintim că la adresa percheziţionată s-ar fi găsit, într-un incinerator artizanal, oase calcinate, despre care poliţiştii vor să afle dacă sunt umane şi dacă ar aparţine celor două fete dispărute.

Dispariţia fetei a fost anunţată de părinţii acesteia miercuri seara, 24 iulie. Adolescenta, care a plecat din localitatea natală Dobrosloveni spre Caracal, pe o distanţă de aproximativ 8 kilometri, cu o maşină de ocazie, nu a mai putut fi contactată pe telefonul mobil.

O altă tânără, din judeţul Dolj, a dispărut tot din Caracal, în urmă cu mai multe săptămâni.

O altă dispariție, rezultate zero ale anchetatorilor

Mai mult, o altă tânără a dispărut în urmă cu trei luni în condiții similare, suspect fiind abia acum același individ, Gheorghe Dincă. 

Mihaela Luiza Melencu a plecat în data de 14 aprilie din comuna Dioști, pentru a scoate bani de la bancomat. Când s-a întors, s-a urcat într-o mașină la ocazie, apoi a dispărut fără urmă. Nu este clar ce au făcut polițiștii și procurorii în cele trei luni care s-au scurs între cele două dispariții și în ce mod au căutat-o pe prima victimă.

Cert este că nu s-au apropiat nici pe departe de Gheorghe Dincă. O întrebare suplimentară pentru autorități, legată de profesionalismul noului val de polițiști intrați în sistem.

Reamintim că surse din rândul anchetatorilor spun că Alexandra Măceşeanu, adolescenta de 15 ani dată dispărută miercuri, 24 iulie, ar fi reuşit să sune la 112, dând indicii despre locul în care se află, respectiv în casa unui bărbat în vârstă de 65 ani din Caracal, fost mecanic. 

Ultimele cuvinte, rostite la urechea operatorului STS

Potrivit unor surse ale presei centrale, fata nu doar că a sunat, dar ar fi și dat poliției un nume, de pe o carte de vizită găsită în casă.

„Mă aflu într-o casă veche, aproape părăsită, iarbă în curte. Are doi câini lup, e într-un service”, ar fi spus Alexandra la urechea operatorului STS care a preluat unul dintre cele trei apeluri ale acesteia, la 112.

 

Mesaje de condoleanțe

Sute de persoane și-au arătat empatia față de victimă, transmițând mesaje de condoleanțe și compasiune pe contul de facebook al Alexandrei Macesanu și al familiei ei.

Oamenii din Caracal resimt o traumă colectivă, iar orașul fierbe de indignare combinată cu durere.

Familia fetei a fost cel mai greu încercată și se pare că se află încă în șoc. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Constanta Bunea

    sâmbătă, 27.07.2019 at 09:09

    Dar de ce ar mai trebui ancheta dacă s-a sunat din acea casă? Moarte pentru moarte la urgență. Acesta nu trebuie sa fie judecat sau anchetat. S-au gasit oase…carne in frig de om…ce anchetă?. Daca era inregistrat in sistemul sanitar ca si psihopat…câte controale i s-au facut? Sa raspunda toti cu demisii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax