Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Psihologii din Alba au sărbătorit data la care profesia pe care o practică a fost reglementată în România

Publicat

Ziua psihologului a fost sărbătorită în avans, la Alba Iulia, de către cei care practică profesia în județul Alba. Mai mulți psihologi care fac parte din Colegiului Psihologilor, filiala Alba, au participat la o întâlnire ce a avut loc vineri, 26 mai. 

Întâlnirea a marcat 19 ani de când meseria de psiholog a fost reglementată în România.

Reprezentații psihologilor din Alba au transmis un comunicat de presă legat de evenimentul de vineri.

Prin acest eveniment, marcat anual la data de 27 mai, se sărbătoreşte primul act de reglementare a profesiei de psiholog în România.

Acum 19 ani, în data de 27 mai 2004, Parlamentul României emitea Legea nr. 213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Colegiului Psihologilor din România, acest moment reprezentând actul de naştere al noii profesii reglementate.

Păstrând obiceiul și bucuria reîntâlnirii, Filiala Alba a Colegiului Psihologilor din România, reprezentată de către președintele Eliza Boilă, și-a invitat și în acest an membrii, colaboratorii și susținătorii pentru a marca împreună, cum se cuvine, o zi atât de importantă.

Întâlnirea a avut loc vineri, 26 mai, începând cu ora 17:30, în Aula mare a Universității 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia.

Momentul festiv a debutat cu un cuvânt adresat de către președintele de filială Eliza Boilă cu scopul sublinierii importanței zilei de 27 mai 2004 pentru reglementarea profesiei, ulterior importanța anului 2014, care a devenit pentru noi anul nașterii Filialei Alba a Colegiului Psihologilor, organism puternic care ne reprezintă la nivel national, precum și câteva gânduri adresate din suflet pentru întărirea scopului și a menirii noastre în societate în general și în comunitatea noastră în special.

Cu aceleași gânduri, de susținere reciprocă, de întărire a rolului nostru în comunitate, de colaborare privind actualele și viitoarele proiecte comune, au luat cuvântul pe rând și invitații reprezentanți ai celor mai importante instituții județene.

Psihologia merită celebrată zilnic, pentru complexitatea și frumusețea  pe care o presupune această profesie, iar psihologii și psihoterapeuții au nevoie de recunoștință permanentă.

Sărbătorind puterea comunității, colegialitatea, pasiunea comună și bucuria de a practica una dintre cele mai frumoase și intense profesii, toți cei prezenți au avut ocazia să-și transpună în câteva cuvinte ceea ce au avut de transmis privind rolul și rostul lor acolo unde sunt (DGASPC, spitale, școli, cabinete private, penitenciare, servicii de probațiune, alte instituții locale sau județene), despre bucuriile trăite sau dificultățile întâmpinate.

Diplome de apreciere din partea Filialei Alba a Colegiului Psihologilor din România, flori, zâmbete, energie și bucurie în cuvinte simple, dar încărcate de emoții și autenticitate, au însoțit ieri fiecare participant la evenimentul ”Ziua Psihologului” și îl vor însoți pe mai departe acolo unde fiecare a ales să își practice cu responsabilitate și demnitate nobila profesie!, au transmis reprezentanții psihologilor din Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax