Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Psihologii din Alba îşi sărbătoresc ziua profesiei. Porţi deschise la sediul filialei din Alba Iulia a Colegiului Psihologilor şi sesiuni de informare

Publicat

ziua-psihologului-02 În 27 mai, psihologii din România marchează 12 ani de la adoptarea legii privind exercitarea acestei profesii cu drept de liberă practică. De asemenea, Legea nr. 213/2004 reglementează înființarea, organizarea şi funcţionarea Colegiului Psihologilor din România.

Colegiul Psihologilor Filiala Alba marchează acest eveniment prin organizarea celei de a II-a ediţie a „Zilei Psihologului” la nivel teritorial, ce va cuprinde o serie de activităţi, desfășurate vineri, 20 mai.

„În acești 12 ani, am realizat multe. Ne-am organizat și am evoluat. Am întâmpinat probleme, pe unele le-am depășit, cu altele ne luptăm încă. Am evoluat și ne-am maturizat. Societatea actuală are nevoie de psihologi şi resimte o necesitate acută în toate direcţiile: în sistemul de sănătate, educaţie, instituţii de stat şi privat, primării şi alte autorităţi locale, până la cetăţenii obişnuiţi”, au transmis reprezentanții Colegiului Psihologilor – Filiala Alba.

Vineri, 20 mai, în intervalul orar 8.00 – 11.00, sediul Filialei Colegiul Psihologilor Alba din Bulevardul Revoluţiei 1989, Nr.47 B este deschis publicului larg pentru întrebări, propuneri şi sugestii, urmând ca după această oră să fie făcute vizite în diferite instituţii (şcoli, cămine de bătrâni), cât şi în parcul din faţa Catedralei Ortodoxe, pentru a sublinia importanţa şi rolul incontestabil al psihologului în societate indiferent de vârstă sau statut socio-profesional, cât şi beneficiile servicilor psihologice.

Acest eveniment este sărbătorit şi la nivel naţional în perioada 27-28 mai la Bucureşti, cuprinzând două părţi ”Conferința Națională de Psihologie” și ”Gala Psihologului”.

„Este o zi specială, o zi în care psihologii  merită să fie sărbătoriţi. Împreună sărbătorim profesia și profesionalismul, mândri de organizația din care facem parte și de profesia pe care o practicăm cu empatie, responsabilitate, etică profesională, integritate, altruism și dorința de perfecţionare continuă. Această profesie rămâne a fi una din cele mai importante şi necesare. Nobleţea şi responsabilitatea acestei profesii  nu poate fi discutată, ea poate fi doar respectată şi admirată pentru toată dăruirea dumneavoastră professională. Pe viitor, în spiritul profesiei pe care am ales-o, îmi doresc să obţinem rezultate remarcabile în activitatea pe care o desfăşurăm şi să avem parte de multă putere de muncă pentru a răspunde cu promptitudine şi maximă eficienţă la solicitările societăţii. Vă doresc să fiţi cuprinşi de răbdare, echilibru, responsabilitate şi professionalism. Fiţi voi înşivă, simpli şi frumoşi, iubiți-vă, apreciați-vă, respectați-vă pentru ceea ce sunteţi și cum sunteți!”, a transmis preşedintele Filialei Teritoriale Alba a Colegiului Psihologilor din România, psiholog Eliza Boilă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax