Contacteaza-ne si pe
Publicitate

POLITICA

Publicitate electorală: Klaus Iohannis nu a pierdut doar dezbaterea, dar și încrederea românilor

Publicat


Tolănit în jilț, ca un veritabil grof, Klaus Iohannis râdea arogant la întrebările puse de 9 jurnaliști de casă, în cadrul unui simulacru de dezbatere democratică. În același timp, Viorica Dăncilă stătea 2 ore în picioare, răspunzându-le liber celor peste 50 de jurnaliști prezenți la dialogul electoral. Aceasta este imaginea a două Românii. Este, pe de-o parte, România lui Iohannis unde toți trebuie să joace cum cântă dictatorul, unde totul trebuie să fie aranjat și aprobat în prealabil. Este, pe de altă parte, România propusă de Viorica Dăncilă unde toți oamenii dialoghează sincer, unde succesul cooperării este bazat pe transparență publică, unde ne arătăm respectul față de români.

Klaus Iohannis se poate lăuda cu o campanie în care a fugit cu succes de contracandidați, de presă și de români. I-a fost frică să fie întrebat de casele furate de la bătrânii din Sibiu, de dosarele penale înghețate, de eșecurile diplomatice ale vizei americane și a aderării în Spațiul Schengen. I-a fost frică să spună de ce nu a finalizat niciun proiect început, de ce nu a acordat niciun interviu și nu a fost prezent la nicio emisiune publică timp de 5 ani. I-a fost frică să nu fie întrebat de ce nu a numit ambasadori și directorul SIE timp de 2 ani, de ce nu a respectat deciziile Curții Constituționale a României și de ce nu a prezidat nicio ședință de Consiliu Superior al Magistraturii în afară de cele de numire în funcții. Pe scurt, îi e frică să nu-l întrebe românii de ce a dormit 5 ani de zile și totuși vrea un nou mandat de încă 5 ani.

Iohannis nu a fost doar un mare absent de pe scena vieții sociale și politice, ci o a cincea roată la căruță pentru tot ce a însemnat eforturi diplomatice ale României. Avem nevoie de un președinte care să-și iubească țara și să nu îi fie frică să negocieze pentru ea. Viorica Dăncilă este acel președinte care poate opri seria lungă a eșecurilor lui Iohannis și da României o nouă perspectivă pro euroatlantică.

Duminică, România are șansa istorică de a nu mai fi nevoită să aleagă răul cel mai mic, ci să aleagă un om care muncește, respectă pe toți românii și are frică de Dumnezeu și de lege.

Ca deputat de Alba și coleg al Vioricăi Dăncilă am reușit să lucrez cu ea în ceea ce înseamnă alocarea de bani pentru județul nostru. Am cunoscut nu doar un bun gospodar, dar și o femeie foarte abilă în a prioritiza și a lua decizii strategice. O mare parte din ceea ce vedem astăzi ca investiții în județul nostru i se datorează abilității ei de a alege și prioritiza. A fost și este un om pentru oameni, preocupată să rezolve problemele urgente, importante și reale din comunități. Cunoaște România pentru că a călătorit prin ea, nu doar prin țări străine ca Iohannis.

Turul II al alegerilor prezidențiale nu mai este despre PSD și PNL, ci despre a lăsa sau nu țara în mâna unui iresponsabil care ne-a tratat în acești 5 ani, și în special în această săptămână, cu o incredibilă aroganță. Nimeni nu-și dorește să fie condus de un om arogant și care te tratează cu superioritate. Românii au sancționat mereu ipocrizia și proasta creștere a politicienilor și așa trebuie să facă și în cazul lui Klaus Iohannis. S-a dovedit un produs frumos ambalat, dar gol pe dinăuntru, care ne-a păcălit pe toți cu ”România lucrului bine făcut”, dovedind în final că nu a făcut nimic.

Aroganța inspirată de Iohannis ne transmite că alegerile nu mai contează, că el va ieși oricum câștigător indiferent dacă va accepta sau nu să vorbească cu românii. Cred că trebuie să-i dovedim lui și nouă tuturor că, într-o democrație, alegerile nu sunt dinainte știute și că bătălia se duce până în ultima zi. Într-o democrație, nu știi că vei câștiga, ci te lupți să convingi oamenii că ideile și credințele tale sunt cea mai bună opțiune. Iohannis nu mai are nici măcar idei, el știe de la sine putere că va fi câștigător și ne tratează pe toți cu dispreț pentru că îndrăznim să-l scoatem din hibernare, să-l aducem la pupitru și să-l facem să vorbească. Ghinion! Asta trebuie să facă un președinte, să vorbească cu poporul lui.

Haideți să arătăm că nu acceptăm să fim luați peste picior sau să ni se spună că votul nostru nu mai contează. Haideți să alegem un președinte care respectă românii, care a dovedit disponibilitate pentru dialog și dorința de a învăța din greșeli și a progresa continuu. Haideți ca duminică să alegem Viorica Dăncilă Președinte al României!

Ioan Dîrzu

Deputat de Alba

Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – P.S.D.

Executat de SC INDEPENDENT SRL

CUI mandatar financiar coordonator 31190008


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Vlad Botoș deschide primul cabinet de europarlamentar la Alba Iulia, înaintea liberalilor Hava, Motreanu și Bogdan

Publicat

Europarlamentarul Vlad Botoș își deschide sâmbătă, 14 decembrie, un europarlamentar la Alba Iulia. Este primul (și poate singurul) membru al Parlamentului European care face acest lucru. Aceasta cu toate că PNL are trei europarlamentari cu legătiuri vechi în județ: Mircea Hava, fost primar longeviv la Alba Iulia, Dan Motreanu, fost membru marcant al organizației județene […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Familie implicată într-un accident grav, le ieșire de pe Autostrada Vestului. Un mort și trei răniți, printre care 2 fetițe

Publicat

Grav accident de circulație la ieșire de pe Autostrada Vestului, în județul Timiș. Un om și-a pierdut viața, iar alte trei persoane, între care doi copii, au fost rănite, după ce o mașină s-a răsturnat în afara părții carosabile. Persoanele implicate în accidentul de sâmbătă, de lângă Pișchia, sunt rude, potrivit polițiștilor. Cei doi copii […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO ȘTIREA TA: Mizerie în loc de apă potabilă, la robinetele unor locuitori din Alba Iulia. ”Unde sunteți autorităților?”

Publicat

Apă murdară la robinetele albaiulienilor. Un cititor Alba24 a transmis un video înregistrat sâmbătă, în care se observă că pe țeava pe care ar trebui să curgă apă potabilă, curată și bună de băut, așa cum este taxată de operator, curge un fel de mâl maro.  ”Vi se pare normal să plătim o astfel de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat necunoscut, găsit mort în apropierea bisericii din cartierul Tolstoi din Alba Iulia. Se întorcea de la cumpărături

Publicat

Un bărbat a fost găsit mort, sâmbătă în jurl orei 10.00, în zona Bisericii Ortodoxe din cartierul Tolstoi din Alba Iulia, a anunțat un cititor Alba24. Acesta fusese cu bicicleta la cumpărături, după obiectele pe care le avea în bagaje. Nu avea însă acte asupra lui, astfel încât nu se știe cine este. Un echipaj […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate