Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Puiu Haşotti, propus la Ministerul Culturii. Mircea Diaconu a fost declarat incompatibil. Acesta şi-a dat demisia

Publicat

Liberalii l-au nominalizat pe liderul grupului PNL din Senat, Puiu Haşotti să preia frâiele ministerului Culturii, după ce actorul Mircea Diaconu a fost declarat incompatibil, de către instanţă. Mircea Diaconu şi-a anunţat demisia din Guvern, marţi seara.

Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, este incompatibil, în urma deciziei definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie prin care a fost respins recursul la hotărârea prin care ANI a constatat starea sa de incompatibilitate din calitatea de senator (din 2008) şi director al Teatrului „Nottara” (până în 2011). Diaconu a precizat, la începutul săptămânii, că va renunţa la funcţia de ministru dacă nu va câştiga procesul cu ANI. În cazul său, Agenţia de Integritate a identificat cinci infracţiuni de conflict de interes în timpul activităţii de la conducerea Teatrului „Nottara”, ce au legătură cu favorizarea soţiei sale, actriţa Diana Lupescu.

„După cum am spus, dacă instanţa îmi respinge apelul, cobor din tramvai. Există un singur raport al ANI în care se constată incompatibilitatea. Mă retrag din Guvern pentru a nu afecta imaginea acestuia. Am vrut să muncesc pentru naţia noastră, pentru profesia mea. Dacă, temporar nu se poate, nu este nicio problemă, O să am timp să-mi scot barca din curte şi să mă plimb cu ea”, a declarat ministrul Mircea Diaconu.

În locul său, a fost propus pentru funcţia de ministru vicepreşedintele PNL, Puiu Haşotti (59 de ani), membru în Comisia de Cultură din Senat. De profesie muzeograf, acesta este absolvent de istorie şi doctor în ştiinţe istorice. Nominalizarea sa pentru funcţia de ministru al Culturii a fost oficializată marţi seara de preşedintele PNL, Crin Antonescu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax