Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Punct de asistență umanitară și informare pentru refugiații ucraineni pe autostrada A1 Sebeș-Deva. Hotărârea CJSU Alba

Publicat

Comitetul pentru Situații de Urgență Alba a aprobat luni o hotărâre prin care se amenajează un punct de informare, sprijin și asistență umanitară, pentru refugiații ucraineni, pe autostrada A1 Sebeș-Deva.

Potrivit HCJSU Alba nr. 56/14 martie 2022, Instituția Prefectului – Județul Alba, Consiliul Județean Alba și Structura Teritorială pentru Probleme Speciale Alba operaționalizează un punct de informare privind acordarea de sprijin și asistență umanitară de către statul român cetățenilor străini sau apatrizi aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina.

Va fi amplasat pe autostrada A1, km 316, dreapta (sensul de mers Sebeș – Deva) – zona Pianu (n.r.), conform Planului de măsuri pentru gestionarea afluxului de persoane refugiate în urma conflictului militar din Ucraina, pe teritoriul județului Alba, aprobat prin Hotarârea CJSU Alba nr. 51 din 4 martie 2022.

Pentru dotarea punctului de informare se pune la dispoziție o construcție ușoară din elemente modulate, redistribuită de la Centrul de Dializă Alba, care se transportă pană la locația de destinație, autostrada A1, km 316, dreapta (sensul de mers Sebeș – Deva), prin grija Consiliului Județean Alba

În punctul de informare se va asigura permanența 24/24, de către un reprezentant din partea structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne, însoțit, în limita posibilităților, de un reprezentant de la Crucea Roșie Română Filiala Alba și din cadrul altor ONG-uri și/sau voluntari, după caz.

Prin grija Crucea Roșie Română Filiala Alba si/sau altor ONG-uri va fi asigurat în punctul de informare, apă si produse alimentare pentru cetățenii străini sau apatrizi aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, aflați în trafic.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax