Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Punct de informare turistică la Poarta I a Cetății Alba Iulia. Pliante, suveniruri și GHIZI profesioniști pentru turiștii care vizitează județul

Publicat

Un turist bine informat este întotdeauna un turist mai fericit. O plimbare pe alei frumoase, printre clădiri impresionante sau statui interesante poate fi banală dacă nu cunoști poveștile care le fac cu adevărat speciale. Acestea sunt cele care transformă orice vizită turistică într-o amintire unică, în special într-un loc în care istoria respiră din fiecare cărămidă, din fiecare piatră, din fiecare colț. Pentru a-i ajuta pe cei care doresc să cunoască fascinanta istorie a Alba Iuliei, de la anticul Apulum la moderna „Cealaltă Capitală”, a fost deschis un punct de informare turistică la Poarta I a Cetății.

Amplasat lângă intrarea principală în Cetatea Alba Carolina, la Poarta I a fortificației de tip Vauban,  punctul de informare turistică din Alba Iulia este un loc în care poți găsi toate elementele de care ai nevoie pentru a cunoaște orașul, cetatea sau chiar județul Alba.

Pliante gratuite cu informații despre Cetate, monumentele importante și semnificațiile lor, programul evenimentelor și festivalurilor care au loc în oraș, o mulțime de obiecte artistice și meșteșugărești tradiționale sau suveniruri originale, dar și un personal prietenos și bine instruit sunt o parte a ofertei disponibile în punctul de informare turistică de la Poarta I.

Tot prin intremediul Punctului de Informare Turistică de la Poarta I, turiștii pot beneficia de ghizi profesioniști, pregătiți pentru a prezenta în detaliu zona istorică și orașul.  Unul dintre ghizii punctului de informare, Dasius, este îmbrăcat în ținută de soldat roman al Legiunii a XIII-a Gemina pentru ca, alături de el, turiștii să se lase pătrunși de spiritul civilizației romane care a avut un sediu important aici.  Grupurile de turiști care vor să viziteze Cetatea Alba Iulia pot să solicite programări pentru prezentarea punctelor de atracție, de Luni până Vineri între orele 09,00-18,00 la tel. 0724.559.444 sau direct la punctul info-tourist de la Poarta I a Cetății Alba Carolina.

Pentru grupurile care doresc să simtă cu adevărat istoria Alba Iuliei, se pot organiza tabere cu tematică istorică sau programe speciale, în care chiar și turiștii vor fi protagoniștii unor scene de reconstituire istorică (reenactment) alături de trupele de daci și romani din oraș: mese festive dacice sau romane, lupte daco-romane, atacuri surpriză și tot felul de momente inedite.

Noul punct de informare turistică de lângă Poarta I a Cetății ține porțile deschise și pentru artiștii și meșterii populari locali, care pot să își expună și să își vândă produsele prin intermediul unui magazin special destinat produselor locale de artizanat sau de manufactură.

De asemenea, pentru a populariza oferta de cazare și masă din oraș și din județ, toate restaurantele, hotelurile și pensiunile sunt invitate să aducă pliante de prezentare la punctul de informare turistică.

Punctul de informare turistică de la Poarta I a Cetății din Alba Iulia este o investiție exclusiv privată, realizată de Independent Media, compania care editează ziarul Alba24.ro și are ca scop promovarea turismului și a produselor tradiționale locale, din județul Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax