Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Puncte de prim ajutor, amenajate pe timp de caniculă, în Alba Iulia și Aiud. Tensiunea arterială, măsurată la de peste 730 de persoane

Publicat

punct prim ajutor crucea rosie3 Crucea Roşie Română Filiala Alba este alături de populaţia afectată de caniculă din municipiile Alba Iulia şi Aiud, în toate zilele declarate sub cod galben şi portocaliu. Urmare a instaurării codului galben/portocaliu de caniculă în perioada 28-30 iunie 2017, în 11 iulie, precum şi în intervalele 21-24 iulie, respectiv 1-3 august (11 zile în total), Crucea Roşie Română Filiala Alba a răspuns cu prompitudine, luând măsuri imediate pentru protejarea persoanelor vulnerabile, conform atribuţiilor asumate în calitate de membru în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi a statutului de organizaţie de ajutor umanitar.

Astfel, organizaţia a asigurat dotarea necesară pentru 4 puncte de prim ajutor, în vederea diminuării riscului pentru sănătate, prin prevenirea fenomenelor de deshidratare şi hipertermie, în municipiile Alba Iulia (în 3 locații) şi Aiud (într-o locaţie), în intervalul orar 10.00-18.00.

În scopul asigurării activităţilor de prevenţie, personalul de specialitate angajat şi voluntarii instruiţi în acordarea primului ajutor de bază au măsurat tensiunea arterială, au distribuit apă potabilă în cadrul punctelor de prim ajutor şi au consiliat populaţia pentru a se adapta cât mai bine perioadei caniculare.

Cele patru puncte de prim ajutor au fost amenajate în colaborare cu Primăria Municipiului Alba Iulia, Primăria Municipiului Aiud şi Direcţia de Sănătate Publică Alba.

În cadrul acestor puncte, în intervalul 28-30 iunie, a fost măsurată tensiunea arterială unui număr de peste 730 de persoane, 491 în municipiul Alba Iulia şi 240 în municipiul Aiud, dintre care 72% au avut vârsta de peste 50 ani. 156 persoane cu vârsta de peste 50 ani au înregistrat valori ridicate, peste pragul de 140/90, cea mai mare valoare de hipertensiune arterială înregistrată fiind de 210/120.

Precizăm că, ori de câte ori se va institui cod galben/portocaliu/rosu de vreme caniculară, Crucea Roșie, împreună cu autorităţile locale şi judeţene, va lua toate măsurile pentru instalarea punctelor de prim ajutor în vederea asistării persoanelor vulnerabile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax